ABD'den Yeni Skandal! Plan Deşifre Oldu: PKK'ya Butik Bir Devlet Kurduracak

TAKİP ET

ABD'nin PKK'yla ilgili yeni planı deşifre oldu. Alınan bilgilere göre, ABD'nin DEAŞ bitse bile Suriye'nin Kuzeyinde kalmaya devam edeceğini ve PKK\PYD'yi kullanarak butik bir devlet kurduracakları iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ABD’nin PKK’yla ilgili yeni planı deşifre oldu. Alınan bilgilere göre, ABD’nin DEAŞ bitse bile Suriye’nin Kuzeyinde kalmaya devam edeceğini ve PKK\PYD’yi kullanarak butik bir devlet kurduracakları iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ABD, uzun süredir Suriye’nin Kuzeyinde DEAŞ’la mücadele kapsamında varlığını sürdürüyor. DEAŞ’ın son zamanlarda aldığı büyük darbelerle Suriye’nin Kuzeyinde bitme noktasına gelmesi akıllara ABD’nin buradaki varlığının ne olacağı sorularını getirdi. ABD, uzun süredir Suriye’de var olma sebebini DEAŞ’la mücadeleye bağlıyordu. Fakat Suriye’de hakimiyetini büyük şekilde kaybetmeye başlayan DEAŞ terör örgütü sonrasında ABD’nin de bölgede saf dışı kalabileceği belirtiliyor.

ABD’NİN PLANI NE?

ABD’nin Suriye’de DEAŞ terör örgütü ile mücadele de varlığını sürdürdüğü için varlığını devam ettirdiği belirtilirken burada DEAŞ’ın yenilgi alması ve tamamen bölgede yok olması durumunda bölgede devamlılığını sağlayacağı iddia ediliyor. ABD’nin bölgede kalabilmek için planladığı şeyinse farklı bir zemin oluşturarak PKK\PYD’yi kullanacağı ve bölgede butik bir devlet kuracağı iddia ediliyor. 

ABD ÖZERK YÖNETİM PLANI MI HAZIRLIYOR?

Yapılan iddialara göre, ABD’nin Suriye’den ani şekilde çekilmesi durumunda Esad’ın eline büyük güç geçeceği ve Suriye’nin en yakın müttefiki ve ABD’nin en büyük düşmanı olarak nitelendirilen İran’ında güçlenmesi anlamına geldiği belirtiliyor. ABD’nin bunun önüne geçebilmek için DEAŞ’a karşı verilen mücadelede SDG’yi özel olarak eğittiği ve bu defa İran’a karşı mücadeleye başlayabileceği iddia edilirken İran’a karşı başlatılacak olan mücadelede Suriye’nin Kuzeyinde Esad yönetiminden tamamen bağımsız bir şekilde yerel bir yönetim kurmasının planlandığı öne sürülüyor.