ABD'den Afrin İçin Yeni Açıklama! Alanımız Değil Diyerek Operasyona Yeşil Işık Yaktı

TAKİP ET

ABD Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon, gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye tarafından gerçekleştirilecek olan olası Afrin operasyonunda Pentago tarafından engel çıkmayacağını belirtti.

ABD Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon, gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye tarafından gerçekleştirilecek olan olası Afrin operasyonunda Pentago tarafından engel çıkmayacağını belirtti.

ABD’nin öncülüğünde olan DEAŞ karşıtı DEAŞ sözcüsü Albay Ryan Dillon, gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye tarafından Suriye’nin Afrin şehrine yapılacak olan olası bir operasyonda Pentago tarafından bir engelle karşılaşmayacağını belirterek açıkça operasyona yeşil ışık yaktı. 

‘ALANIMIZ İÇERİSİNDE DEĞİL’

Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Dillon, Afrin’in koalisyonun operasyon alanı içerisinde olmadığını söyleyerek olası Afrin operasyonunda Türkiye’ye engel olunmayacağını belirtti.

ABD TERÖR ÖRGÜTÜ KURACAĞINI İLAN ETMİŞTİ

En baştan beri YPG terör örgütü ile iş birliği içinde giden ABD’den gelen en son açıklamada, ABD’nin Türkiye ve Irak sınırları içerisinde 30 bin kişiden oluşan terör ordusu kuracağı açıklamaları ortalığı ayağa kaldırmıştı. Türkiye’den bu açıklamalara net cevaplar ve sert tepkiler gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer bütün yetkililer terör örgütlerine karşı tavırların her zaman net olduğunu söyleyerek tüm terör örgütlerinin başlarının ezileceğini ifade etti. Aynı zamanda geride bıraktığımız günlerde partisinin il kongresinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e kısa bir süre sonra operasyon düzenleneceğini duyurmuş ve bu açıklamalar sonrasında sıfır noktasında hareketlilik başlamıştı. Sıfır noktasına askeri sevkiyatlar bugün de hareketli bir şekilde devam ediyor.

 

Dünya haberleri ABD Afrin operasyonu Sözcü Pentago Cumhurbaşkanı Erdoğan