ABD'deki Felaketin Bilançosu Giderek Artıyor

TAKİP ET

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde günlerdir süren orman yangınlarında can kaybı sayısı giderek artıyor. Yangın eyaleti Kuzey bölümünde sürerken Yaklaşık 450 kilometrelik bir alana yayıldı. Bölgede bulunan 228 kişiden haber alınamadığı öğrenildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde günler önce başlayan orman yangını giderek etkisini arttırıyor. Orman yangın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi. Son dakika haberleri dear fazla gelmeye devam ediyor. Bir basın toplantısı düzenleyen Butte Bölgesi Şerifi Cory Honea Kaliforniyanın kuzeyindeki San Francisco’nun yaklaşık 290 kilometre doğusunda bulunan Paradise Kasabası ve civarında etkileyen orman yangını hakkında son bilgileri paylaştı. Honea, açıklamasında yangında 6 kişinin daha cansız bedeninin bulunduğunu belirterek Paradise de ölü sayısının 29’a yükseldiğini söyledi. Ayrıca 228 kişiden de hala bir haber alınamadığı belirtildi. 

RÜZGARIN ETKİSİ İLE YAYILIYOR

Yaklaşık 450 kilometrelik bir alana ulaşan ve rüzgarın etkisiyle ney olmayı sürdüren yangın Kaliforniya tarihinin en çok ölüme yol açan yangını olarak tarihe geçti. Başta Paradise Kasabası olmak üzere yangınlar yüzünden bölgede yaklaşık 7000 yapının da hasar gördüğü öğrenildi.

LOS ANGELES'TA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ 

Diğer yandan güneyde de Los angeles'ın batısında bulunan Malibu şehrini saran yangınlar nedeniyle eyalet genelinde toplam 300 bin kişiye tahliye emri verildiği öğrenildi. Yangın nedeniyle Los angeles'ta iki kişinin cesedinin bulunduğu açıklandı. 

NASA YANGINLARI UZAYDAN GÖRÜNTÜLEDİ 

Diğer yandan ABD havacılık ve uzay ajansı nasıl Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde ve güneyinde etkili olan Orman yangınlarına aynı karede gösteren bir uydu fotoğrafı paylaştı. NASA'nın internet sitesi üzerinde yayınlanan fotoğrafta eyaleti kuzeyinde bulunan Paradise şehri yakınında başlayan kamp yangını ile güneyindeki Malibu şehri çevresinde etkili olan Hill ve Woolsey  yangının yol açtığı Dumanlar uzaydan görünüyor.

abd kaliforniya orman yangını son dakika son dakika haberi