ABD'de Polis Dehşeti! Acil Yardım İsteyen Kadın Polis Tarafından Vuruldu

TAKİP ET

ABD'de yaşanan olay sonrasında ortaya atılan iddialar kan dondurdu. Acil yardım istemek için polisi arayan ve silahsız olduğu öğrenilen bir kadının polisin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ABD’de yaşanan olay sonrasında ortaya atılan iddialar kan dondurdu. Acil yardım istemek için polisi arayan ve silahsız olduğu öğrenilen bir kadının polisin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yerel The Minneapolis Star Tribune gazetesinin haberine göre, Minneapolis'in Fulton bölgesinde polisten acil yardım isteyen ve Avrupa vatandaşı olduğu öğrenilen Justine Ruszczyk’in  polis tarafından ateş açılarak öldürüldüğü iddia edildi.

POLİS KAMERASI KAYIT ALMAMIŞ

Hafta sonu yaşanan olayda, Ruszczyk’in garip ve şüpheli sesler duyduğu ve bunun sonrasında 911’i arayarak acil yardım istediği öğrenildi. Kadının yardım çağrısından sonra iki polisin olay yerine geldiği ve olay sırasında polis kamerasının kayıt almadığı öğrenildi.

NİŞANLISINDAN ŞEFFAF SORUŞTURMA TALEBİ

Olay sonrasında hayatını kaybeden kadının Amerikalı nişanlısı Don Damond yaptığı açıklamada, evlilik hazırlığında olduklarını belirtti. kadının nişanlısının oğlu olduğu belirtilen Zac Damond ise ölen kadının polisin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirdiğini öne sürerek olayla ilgili şeffaf bir soruşturma yapılmasını istedi.

 

ABD polis yardım isteyen kadın acil yardım vuruldu polis dehşeti