ABD'de Korkunç Saldırı! Kana Buladılar!

TAKİP ET

ABD'nin Pittsburgh kentinde bulunan bir Sinagog'a bu akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

ABD'nin Pittsburgh kentinde bulunan bir  Sinagog'a bu akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan Pittsburgh kentinde akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşadı. Şehirde bulunan bir Sinagog'da akşam saatlerinde ayin düzenlendiği öğrenildi. Bu sırada eli silahlı bir kişi tarafından yapılan baskın sonrasında pek çok kişi yaralanırken 8 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Hayatını kaybeden kişi sayısının artması bekleniyor. Silahlı saldırı sonrasında bölgede adeta bir can pazarı yaşandı. Polis silah sesleri üzerine kısa sürede bölgeye müdahalede bulundu. Saldırganın saldırının ardından zorluk çıkarmadan polise teslim olduğu öğrenildi. 

BÖLGEDE İNCELEME DEVAM EDİYOR

Saldırganın saldırı sırasında 'Tüm yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırdığı öğrenildi. Sinagoga yapılan saldırı sırasında içeride pek çok kişinin olduğu ve bir ayin töreninin düzenlendiği öğrenildi. İçeride insanların olmasını fırsat bilen saldırgan ortalığı mermi yağmuruna tuttu. Bu durumda bir ayin olduğunu bildiği ve bu saldırının planlanarak gerçekleştirildiği ihtimalleri üzerinde duruluyor. Saldırının ardından saldırganın bir süre kaçtığı öğrenildi. Hala saldırganın bölgede olduğunu tespit eden güvenlik güçleri bölgedeki vatandaşlara tehlikeli olduğu gerekçesi ile bir sonraki duyuruya kadar evden çıkmamaları gerektiğini belirtti. Silahlı saldırgan kısa süre sonra yakalanacağını anlayınca polislere teslim oldu. Konu hakkında geniş çaplı bir soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. Yaralı sayısı artarken ölü sayısının da artabileceği yönünde açıklamalar yapılıyor. 

abd sinagog saldırı silahlı saldırı