ABD'de Kırmızı Alarm! 1 Milyon Kişinin Tahliyesine Karar Verildi

TAKİP ET

ABD'nin doğu yakasında Florence Kasırgasına yönelik hazırlıklar son sürat devam ediyor.

ABD’nin doğu yakasında Florence Kasırgasına yönelik hazırlıklar son sürat devam ediyor. Güney Carolina eyaletinin sahil kesimlerinde ikamet eden 1 milyon kişinin, kasırgadan zarar görmemesi için tahliyesine karar verildi. Ayrıca Virginia ve Carolina eyaletlerinde olağanüstü hal kararı alınırken, Amerikan Donanması ise savaş gemilerini tehlikeli sulardan çekiyor.

Florence Kasırgası, Atlas Okyanusunda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Florence Kasırgasının, ABD’nin doğu kesimlerinde ise Perşembe gününden itibaren etkili olması bekleniyor. Florence Kasırgasının, son 20 yıl içerisinde ABD’de görülen en şiddetli kasırga olabileceği yönünde sürekli ikazlar yapılıyor.

Hızı Saatte 225 Km’yi Geçiyor

ABD Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Florence Kasırgasının saatteki şiddeti 225 km’yi geçebilir. Merkez tarafından şimdilik 4 olarak belirlenen kategorinin ise 5’e yükseltilebileceği belirtiliyor. Ayrıca merkez tarafından yapılan açıklamada Florence Kasırgasının geniş ve çok tehlikeli bir kasırga olduğuna değinildi.

Güney Carolina Valisi Henry McMaster, “Florence Kasırgası, eyaletimizde oldukça etkili olacak. Sahil bölgelerinde yer alan 8 bölgeye tahliye emri verdik. 26 bölgede ise okullar ve sağlık merkezleri dahil olmak üzere devlet dairelerinin kapatılmasına karar verdik.” dedi.

Virginia Valisi Ralph Northam ise sahil kesiminde yer alan iki bölgede tahliye kararı alındığını söyledi.

ABD Başkanı Uyardı

Twitter hesabından Florence kasırgası ile ilgili bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump ise ABD halkını, Florence Kasırgasına karşı uyardı.

Kuzey Carolina eyaletinde 1989 yılında etkili olan Hugo Kasırgası, eyalette 7 milyar dolarlık hasara yol açarken 49 kişide yaşamını yitirmişti.

ABD Florence Kasırgası Kuzey Carolina Virginia Atlas Okyanusu