ABD'de Hortum Felaketi! 23 Kişi Öldü

TAKİP ET

ABD'nin Alabama eyaletinde yaşanan hortum felaketinde 23 kişi yaşamını kaybetti. Florida ve Güney Carolina eyaletlerinde de hortumun etkili olabileceğine dair ABD'li yetkililer tarafından uyarılar yapıldı.

ABD’nin Alabama eyaletinde yaşanan hortum felaketinde 23 kişi yaşamını kaybetti. Florida ve Güney Carolina eyaletlerinde de hortumun etkili olabileceğine dair ABD’li yetkililer tarafından uyarılar yapıldı.

Alabama’nın güney kesimlerinde yaşanan hortum felaketinde can ve mal kaybı yaşandı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Alabama’nın Lee County bölgesinde yaşanan hortum felaketinde yaşamını kaybedenlerin sayısının 23’e çıktığı ve ölenlerin arasında çocuklarında olduğu ve çok sayıda kişininde yaralandığı belirtildi.  

Şiddetli fırtınanın yol açtığı hortum, ağaçları kökünden sökerken, evlerde de hasara yol açtı. Georgia eyaletinin güney batı kesimlerinde etkili olan hortum esnasında birçok evin çatısı uçarken, camlarıda kırıldı.

Hortum esnasında sökülen ağaçların bazıları evlerin üzerine devrilince aileler evlerinden dışarı çıkamayarak mahsur kaldı. Ayrıca Florida ve Güney Carolina eyaletlerine yönelikde hortum uyarısı yapılarak vatandaşların dikkatli olması istendi.

Hortum felaketiyle ilgili twitter hesabından bir paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, “Alabama halkının dikkatli ve güvende olması en büyük temennimiz.” dedi.   

ABD Alabama hortum son dakika Florida Güney Carolina Donald Trump son dakika haber