ABD'de ciddi ilişki teklifini kabul etmeyen üniversiteli genç kızı öldürdü

TAKİP ET

ABD'nin Binghamton kentinde yaşanan olayda, genç kız flört ettiği genç adamın ciddi ilişkisini geri çevirince boğularak can verdi.

ABD’nin Binghamton kentinde yaşanan bu korkunç olay kısa sürede tüm dünya’da duyuldu. Flört ettiği genç adamın ciddi ilişki teklifini geri çeviren Haley Anderson isimli genç kız canından oldu.
Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Haley Anderson, Orlando Tercero adlı genç adamla flört ediyordu. Orlando Tercero flört ettiği genç kıza, artık flört etmek istemediğini, ilişkilerini ciddi bir ilişki olarak yaşamak istediğini söyledi. Genç kız flört ettiği adamın teklifini geri çevirince ikili tartışmaya başladı. Genç adam, durumu kabul edemeyince genç kızı boğarak öldürdü. Ciddi ilişkiyi kabul etmediği için canından olan genç kız, flört ettiği Orlando Tercero'nun kollarında çırpınarak yaşamını yitirdi.

Katil Nikaragua'ya kaçtı

Orlando Tercero, genç kızı öldürdükten sonra anavatanı olan Nikaragua'ya kaçtı. ABD, Nikaragua'ya dan genç adamın iadesini istedi ancak Nikaragua katilin iade talebini reddetti. Verilen red kararından sonra duruşma Orlando Tercero'nun anavatanı Nikaragua'da görülmeye başlandı.
Duruşmaya ABD video bağlantısıyla katıldı. Nikaragua'ya da görülen duruşmaya, öldürülen genç kızın ailesi ve AB medyası tarafından dikkatle izlendi. Toplamda 17 tanığın bulunduğu duruşmada, genç kızın eski sevgilisiyle irtibat halinde olmasına sinirlenen adamın kıskançlık yüzünden genç kızı öldürdüğü söylendi.

Hapse girmemek için deli taklidi yaptı

Genç kızı öldürdükten sonra Nikaragua'ya kaçan genç adam, hapse girmemek için de deli taklidi yaptığı belirlendi. Ancak hazırlanan rapora göre genç adamın akıl sağlığının yerinde olduğu ve hapse girmemek için deli taklidi yaptığı tespit edildi.

Anne feryat etti

Acılı anne, kızının ölüm haberiyle yıkıldı. Onu acımasızca öldüren katilin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyor. Gözyaşları içinde "Kızım asla 40'lı ya da 50'li yaşlarını göremeyecek!" diye feryat etti.

ABD’ye girdiği anda yargılanacak

Ciddi ilişki teklifini kabul etmediği için genç kızın canına kıyan Orlando Tercero, ABD’ye giriş yaptığı takdirde tutuklanarak adam öldürmek suçundan yargılanacak.

abd haley anderson