ABD Yine Aynı ABD: Bu Kez De Parti Kuran Terör Örgütüne Övgü Geldi!

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert'ten gelen son açıklamada yine bir skandala imza atıldı. Yapılan açıklamada, terör örgütü YPG tarafından kurulan 'Suriye Gelecek Partisi'ne övgü geldi. Nauert yaptığı açıklamada, partinin çoklu etnik yapıdan oluştuğu ve bölgenin yapısını temsil ettiği ifadeleri kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert’ten gelen son açıklamada yine bir skandala imza atıldı. Yapılan açıklamada, terör örgütü YPG tarafından kurulan ‘Suriye Gelecek Partisi’ne övgü geldi. Nauert yaptığı açıklamada, partinin çoklu etnik yapıdan oluştuğu ve bölgenin yapısını temsil ettiği ifadeleri kullanıldı. 

ABD’de skandal açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert’ten gelen açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında anlaşma yapıldığına dair ortaya çıkan Tel Rıfat konusu ile ilgili değerlendirmeler gelirken bir yandan da terör örgütü YPG tarafından kurulan partiye övgü geldi.

‘SURİYE SURİYELİLERİNDİR’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ve Rusya arasında Tel Rıfat’a dair bir anlaşma yapıldığına dair bir bilgileri olmadığı ifadeleri kullanıldı. ‘Suriye Suriyelilerindir.’ diyen Nauert, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye’de ister askeri ister deniz üsleri olmasının bazı şeyleri değiştirmediğini ve Rusya’nın bazı çıkarları olduğunu bildiklerini belirtti. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KURDUĞU PARTİYE ÖVGÜ

Suriye’deki kontrolün Suriyelilere geçmesini istediklerini söyleyen Nauert, terör örgütü YPG tarafından kurulan yeni parti, ‘Suriye Gelecek Partisi’ ile ilgili açıklamalarında ise skandal ifadeler kulandı. Partinin çoklu etnik yapıdan oluştuğunu söyleyen Nauert, YPG tarafından kurulan partinin bölgenin yapısını temsil ettiğini söylediği öğrenildi. Kullanılan bu ifadeler ABD’nin terör örgütüne yönelik desteğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

 

Dünya haberleri ABD YPG Dışişleri Bakanlığı Rusya Türkiye Partiye övgü Suriye