ABD Büyükelçisi'nden Tehditkar Açıklama: "IŞİD 9 Aydır Türkiye'ye Saldırmıyor!"

TAKİP ET

ABD Büyükelçisi Bass, bugün giderayak skandal sözlere imza attı. Düzenlenen veda toplantısında oldukça tartışmaya açık ve skandal sözlere imza atan Bass, Türkiye'nin son 9 aydır IŞİD saldırısına uğramadığını söyledi.

ABD Büyükelçisi Bass, bugün giderayak skandal sözlere imza attı. Düzenlenen veda toplantısında oldukça tartışmaya açık ve skandal sözlere imza atan Bass, Türkiye’nin son 9 aydır IŞİD saldırısına uğramadığını söyledi.

ABD Ankara Büyükelçisi olan John Bass bugün Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdi. Diplomasi muhabirleri ile veda toplantısı gerçekleştiren Bass, toplantı esnasında yaptığı açıklamalarla skandala imza attı. 

‘TÜRKİYE 9 AYDIR IŞİD SALDIRISINA UĞRAMADI’

Türkiye2nin son 9 aydır kayda değer bir IŞİD saldırısına uğramadığını söyleyen Bass, bu durumun 2 yıllık süreçle alakalı olduğunu ve IŞİD’in Türkiye’de saldırı düzenlemekten vazgeçmiş olmasından kaynaklanmadığının altını çizdi. IŞİD’in şu anda Türkiye’ye saldırı gerçekleştiremediğini söyleyen Bass, bunun hükümetin yakın yoğun iş birliğinden kaynaklandığından dolayı böyle ilerlediğini, birlikte sürdürülen çabalar ile hem Türkiye’nin hem Avrupa hem de ABD’nin halkının daha güvende olduğunu söyledi. 

‘BİRİMİMİZDE SAKLANAN KİMSE BULUNMUYOR’

Veda toplantısında adeta tehdit eder gibi bir konuşma gerçekleştiren Bass, ABD Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanları ile ilgili yöneltilen soruya da, "Biz Türk vatandaşı yerel çalışanlarımızın Türk kanunlarına uymalarını bekliyoruz. Biz, hiçbir çalışanımızı yargı yetkililerinden gizlemiyoruz. Bizim hiçbir birimimizde saklanan birisi bulunmuyor" şeklinde cevap verdi.

 

ABD Ankara büyükelçisi Türkiye IŞİD açıklama skandal veda toplantısı John Bass saldırı