ABD Bu Sefer 7.1 İle Sarsıldı

TAKİP ET

ABD'nin Kaliforniya eyaleti beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Perşembe günü eyalette maddi hasara yol açan 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Perşembe günü eyalette maddi hasara yol açan 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bugün ise eyaletin güneyinde 7.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre 7.1 şiddetindeki deprem, Ridgecrest kentinin yaklaşık 18 km kuzeydoğusunda meydana geldi. Depremin ardından kentte yangınlar çıktığı ve yaralananlar olduğu, evlerin kaydığı, temellerin çatladığı, istinat duvarlarının çöktüğü bildirildi.

Dünyadaki en tehlikeli fay hatlarından olan San Andreas fay hattı üzerinde bulunan Kaliforniya eyaleti, coğrafi olarak Büyük Okyanus kıyısında yer alıyor. Kentte meydana gelen 7.1 şiddetindeki deprem, Meksika'da da hissedildi.

Kaliforniya eyaletine bağlı Ridgecrest kentinde meydana gelen 7.1 şiddetindeki deprem, son 20 yıl içerisinde kaydedilen en büyük sarsıntı oldu. Depremin ardından bölgede 1400 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı İle Benzer

Serkan Bozkurt ile Ross Stein'in 2009 yılında hazırladığı haritaya göre San Andreas Fay Hattı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı birbirine çok benziyor. Bu haritayı Amerikan Deprem Araştırma Merkezi USGS'de yayınlamıştı.

İki uzman tarafından yapılan araştırmadan elde edilen sonuçlar incelendiği zaman iki fay hattının uzunlukları, hareket yönleri, İstanbul ve San Francisco gibi büyük popülasyon merkezlerine yakınlığının benzerlik gösterdiği görülüyor.

ABD Kaliforniya Ridgecrest deprem USGS Kuzey Anadolu Fay Hattı San Andreas Fay Hattı son dakika haber