ABD Başkanı kim oldu? Biden'dan tarihi rekor

TAKİP ET

2020 ABD Başkanlık seçiminde oy sayımı hala sürerken gelişmeler dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. 

2020 ABD Başkanlık seçiminde oy sayımı hala sürerken gelişmeler dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. Demokrat Parti adayı olan Joe Biden ve Donald Trump arasındaki büyük yarış devam ederken Biden’ın 71 milyonu aşan oyla ABD tarihinin en fazla oy alan Başkan adayı olduğu açıklandı.

Oy Sayımları Devam Ediyor

3 Kasım 2020 Salı günü başlayan 2020 ABD Başkanlık seçimleri için tüm dünya nefesini tuttu. Seçimde kazananın kim olduğu henüz belli olmazken oy sayımlarının devam ettiği öğrenildi. Öte yandan seçimin kaderini belirleyecek olan Pensilvanya, North Carolina, Georgia, Arizona ve Nevada’da oy sayımına devam edildiği bilgileri paylaşıldı. Ayrıca uzun yıllardır Cumhuriyetçilerin kazandığı ve Donald Trump’ın alma olasılığının çok yüksek bakıldığı 3 seçici delegeye sahip olan Alaska’da da oy sayımının devam ettiği belirtildi.


Oy Kullanımı 150 Milyonu Aştı

Seçim sonuçlarındaki belirsizlik devam ederken 20 seçici delegeye sahip olan Pensilvanya eyaletinde 1 milyondan fazla oyun sayımının sürdüğü öğrenildi. Diğer yandan 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin 1900 yılından bu yana en yüksek katılımlı seçim olduğu bilgisine ulaşılırken 2020 Başkanlık seçimlerinde oy kullanımının ilk belirlemelere göre 150 milyonu aştığı aktarıldı.

Biden’dan Rekor

Donald Trump ve Joe Biden arasındaki Başkanlık yarışı hız kesmeden devam ederken Associated Press haber ajansının aktardığı bilgilere göre Biden, 71 milyonu aşan oyla ABD tarihinin en çok oy alan Başkan adayı olarak tarihe geçti ve ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nın rekorunu kırdı. Eski Başkanlardan Obama, 2008 yılında yapılan seçimde 69,4 milyon oy almış ve bu oyla rekor kırmıştı. 



 

abd seçim joe biden donald trump