ABD Basınından Trump'a Büyük Tepki! Hepsi Birleşerek...

TAKİP ET

Amerika'da yayın yapmakta olan yaklaşık 350 haber kuruluşu Donald Trump'a karşı birleşerek baş yazılar yayınladılar.

Amerika’da yayın yapmakta olan yaklaşık 350 haber kuruluşu Donald Trump’a karşı birleşerek baş yazılar yayınladılar. Yayınlanan baş yazılarla, Trump’ın basını hedef alan saldırılarına adeta isyan edilirken, basın özgürlüğünün önemine özellikle vurgu yapıldı.

Boston Globe tarafından yapılan Trump’a karşı organize tepki çağrısına olumlu yanıt veren basın kuruluşları, yayınladıkları baş yazılarla basın özgürlüğünü savunurken, Trump’ın basını hedef alan saldırılarını kınadılar. Boston Globe, Trump tarafından basına karşı yapılan saldırılarla ilgi ‘Özgür basına karşı kiri savaş’ değerlendirmesini yapmıştı.   

Boston Globe, organize tepki çağrısına 343 basın kuruluşunun katılacağını bildirmişti. Organize tepkiye ABD’nin önemli basın kuruluşlarından olan The  Times, Chicago Sun Times, Philadelphia Inquirer ve Miami Herald gibi basın kuruluşlarının yanı sıra yerel ve küçük birçok basın kuruluşu baş yazı yayınlayarak katıldı.

ABD’nin yüksek tirajlı gazetelerinden The New York Times, ABD’li vatandaşlardan bulundukları yerlerdeki yerel gazetelere abone olmalarını istedi. Ayrıca yayınladığı baş yazıda, iyi işler çıkardıklarını düşündüğünüz zaman onları övmekten, daha iyisini yapabileceklerini düşündüğünüz zaman ise onları eleştirmekten geri durmayın. Herkesin, bu işin bir şekilde içerisinde olduğunu söyledi.

Chicago Sun Times, Trump’ın saçmaladığını birçok Amerkalı’nın bildiğini söyledi. Post-Dispatch, vatanseverlerin en doğruları gazeteciler yorumunu yaptı. N.C Observer ise Trump’ın durmasını beklediklerini söyleyerek ‘Nefesimizi tutmayacağız’ değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra gazetecileri ‘halk düşmanı’ merkez medyayı da ‘yalan haber’ yapmakla suçlayarak basına ve basın mensuplarına sürekli saldırılarda bulunuyor.      

ABD Donald Trump Boston Globe The New York Times basın