"AB Mülteci Kotası Koysun"

TAKİP ET

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, AB'nin mülteci alımına yönelik kota belirlemesini ve bu kotanın aşılması durumunda mültecilerin geri gönderilmesini istedi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Spiegel'e röportaj verdi. De Maiziere, Avrupa Birliği'nin bölgeye kabul edilecek mülteci sayısına yönelik bir kota belirlemesini, belirlenen sayı üzerinde mülteci gelmesi durumunda mültecilerin ya geri gönderilmesini ya da güvenli olan başka bir bölgeye gönderilmesini savundu. “Çatışma bölgelerinden ya da yoksulluktan kaçan ve Avrupa’ya ya da Almanya’ya gelmek isteyen herkesi kabul edemeyiz” diyen de Maiziere, Avrupa'nın mültecilere yönelik "bonkör kota" kullandığını ve bunlardan vazgeçmesi gerektiğini belirtti. De Maiziere, mültecilerin bir bölümünün “güvenli bir şekilde ve baskı görmeden yaşayabilecekleri menşe bölgeye geri gönderilmesi gerektiğini” savundu. AB içişleri bakanları Salı günü Brüksel’de bir araya gelip, bir kez daha mülteci krizini görüşecek.

Ab Almanya Almanya İçişleri Bakanı Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere almanya yönetimi Avrupa Birliği mülteci mülteci kotası mülteciler Thomas de Maiziere