7,3'lük Deprem Kuzey Irak'ı 40 Saniyede Yıktı! Türkiye'nin Fay Hatları Depremden Etkilenecek Mi?

TAKİP ET

Kuzey Irak'ta Bu akşam saat 21.20 sularında meydana gelen ve 7,3 şiddetinde olduğu belirlenen depremin 40 saniye sürdüğü ve büyük bir panik yarattığı öğrenildi. bölgede yaşanan büyük panik ve korku kameralara saniye saniye yansırken deprem sonrası harabeye dönen evlerde depremin şiddetini gözler önüne serdi. Peki, Kuzey Irak'ı 7,3'le sallayan deprem Türkiye'nin fay hatlarını etkileyecek mi?

Kuzey Irak’ta Bu akşam saat 21.20 sularında meydana gelen ve 7,3 şiddetinde olduğu belirlenen depremin 40 saniye sürdüğü ve büyük bir panik yarattığı öğrenildi. bölgede yaşanan büyük panik ve korku kameralara saniye saniye yansırken deprem sonrası harabeye dönen evlerde depremin şiddetini gözler önüne serdi. Peki, Kuzey Irak’ı 7,3’le sallayan deprem Türkiye’nin fay hatlarını etkileyecek mi?

DEPREM 6 ÜLKEYİ SARSTI

Irak’ta İran’a yakın Halepçe kentinde meydana gelen ve 7,3 şiddetinde olduğu belirlenen depremin yaklaşık 40 saniye sürdüğü ve şiddetiyle evleri harabeye döndürdüğü görüldü. Şiddetli depremin 6 ülkeyi birden sarstığı öğrenilirken ilk belirlemelere göre 8 köyde büyük yıkım yaşandı. Kuzey Irak’ta yaşanan ve büyük korku yaratan depremin Türkiye’nin fay hatlarını etkileyip etkilemeyeceği de büyük merak uyandırdı. 

TÜRKİYE’DEKİ FAY HATLARI ETKİLENECEK Mİ? 

Deprem sonrasında İTÜ Öğretim üyesi Okan Tüysüz’ün yaptığı açıklamada, Kuzey Irak’ta meydana gelen depremin Türkiye’deki fay hatlarını etkilemeyeceği belirtildi. Toplamda 6 ülkeyi sarsan ve 8 köyde büyük hasar meydana getiren depremin Türkiye’nin doğu illerinde de oldukça yakından hissedildiği öğrenildi. ayrıca Tüysüz, depremin Türkiye’deki fay hatlarını etkilemeyeceğini belirtirken artçı sarsıntılar beklendiği fakat ne kadar süre sonra bu sarsıntıların yaşanacağının bilinmediği de ifade etti. 

 

Kuzey Irak Halepçe Deprem 7.3 Türkiye etkilenecek mi Fay hattı 40 saniye Şiddetli deprem İTÜ