5 Yaşından Beri Her Gün Kola İçti Kemikleri Eridi

TAKİP ET

Antalya'da yaşayan Betül Bayram'ın 5 yaşından beri her gün 5 litre kola içtiği öğrenildi. Son muayenesinde ise kemiklerinin eridiği belirlendi.

Antalya'da yaşayan Betül Bayram'ın 5 yaşından beri her gün 5 litre kola içtiği öğrenildi. Son muayenesinde ise kemiklerinin eridiği belirlendi. 

Antalya'da 5 yaşından ber her gün durmadan 5 litre kola içen 33 yaşındaki Betül Bayram'ın omurgasında erimeler meydana gelmeye başladı. Şikayetleri sebebi ile son zamanlarda doktor kontrolüne giden genç kadının içtiği kola sebebiyle kemiklerinin erimeye başladığı öğrenildi. 

Bir süre sonra yürüyemeyen, yataktan kalkamayan genç kadının kemikleri de en küçük darbede kırılmaya başladı. Bunun üzerine sorunun ne olduğunun çözülmesi için bir süre sonra doktor doktor gezen genç kadının omurgalarında çökmelerin yaşandığı öğrenildi. Sorunun kaynağı olarak her gün içtiği kola gösterildi. 

BİR BARDAK KOLANIN ZARARINI 32 BARDAK SU ATIYOR

Genç kadının doktorları tarafından yapılan açıklamanın ardından bir süre sonra yataktan kalkamayacak duruma geldiği belirtildi. Asitli bir beslenme tarzına sahip olmasının ardından vücuduna yıllar boyunca ne kadar zarar verdiği ortaya çıktı. Sırt ağrıları ile yaşayamayacak konuma gelen genç kadının hayatının büyük bir bölümünü ağrılarla yaşayarak geçirdiği tespit edildi. Hastanın teşhisi konulmadan önce pek çok test yaptırdığı ancak sorunu bir türlü anlayamadıkları belirlendi. Yapılan incelemelerde bol bol kola içen günde 5 litreye varan bu süreçte sebze yemediği ve sürekli et tükettiği öğrenildi. Bu durumda sürekli olarak kemik kaybına yönelik beslenme düzeni ile ciddi sorunlar ortaya çıkmaya başladı. 33 yaşındaki kadının beslenmesi için yeni bir düzen oluşturuldu. 

kola sağlık kemik erimesi tedavi