5 Yaşındaki Zehra'nın İyileşmesi 10 İğneye Bağlı!

TAKİP ET

Denizli'de bir çadırda yaşayan ve mevsimlik işçi olarak çalışan bir ailenin çocuğu olan Zehra yaşam mücadelesi veriyor. 5 yaşındaki Zehra Gül, üç yıl önce beyin tümörü ameliyatı geçirmiş ve şimdilerde yaşamla mücadele vermektedir. Ailesinin maddi durumunun yetersiz olmasından dolayı tedavisi için gereken iğneleri alamaması Zehra Gül için oldukça zorlu bir durum oluyor. 5 yaşındaki Zehra Gül sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.

Denizli’de bir çadırda yaşayan ve mevsimlik işçi olarak çalışan bir ailenin çocuğu olan Zehra yaşam mücadelesi veriyor. 5 yaşındaki Zehra Gül, üç yıl önce beyin tümörü ameliyatı geçirmiş ve şimdilerde yaşamla mücadele vermektedir. Ailesinin maddi durumunun yetersiz olmasından dolayı tedavisi için gereken iğneleri alamaması Zehra Gül için oldukça zorlu bir durum oluyor. 5 yaşındaki Zehra Gül sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.

Altı yıl önce evlenen ve Denizli’de mevsimlik işçi olarak çalışmakta olan Gülistan Gül ile Güven Gül’ün iki tane çocuk sahibidir. Fakat çocuklarından Zehra sekiz aylıkken rahatsızlanır ve beyin tümörü teşhisi konulur. Zehra beyin tümörü teşhisi konulduktan sonra henüz üç yaşındayken ameliyat oldu.
Beynindeki tümör alınan minik kız iğne tedavisine başladı. Fakat ailesi mevsimlik çalıştığı ve çadırda yaşadığı için maddi durumlarının yetersizliğinden dolayı Zehra’nın sağlığına kavuşması için gereken iğneleri almakta çok zorluk çekiyor.

ZEHRA AYAKTA BİLE DURMAKTA ZORLANIYOR

Zehra’nın ihtiyacı olan iğne Fransa’dan getirilmekte ve tanesi 6 bin 642 lira olarak satılmaktadır. Zehra’nın bu iğnelerden 10 tanesini yaptıran aile diğer 10 tanesini almak için yeterli maddi duruma sahip değil. Ancak Zehra’nın her ay yaptırması gereken iğneleri düzenli olarak yaptıramamasından dolayı yaşıtları gibi oyun oynayamıyor ve ayakta bile durmakta zorluk çekiyor. 

Kızının sağlık durumu ile ilgili konuşan ve eğer iğneleri yaptırılmazsa felç veya kör kalabilme tehlikesi altında olduğunu belirten çaresiz baba Güven Gül şu ifadelerde bulundu:

"Kızımın ameliyatının ardından hayırseverlerin yardımı ve kazandığım parayla 10 iğneyi yaptırdım. Yalnızca olması gereken 10 iğne kaldı. Benim her ay 2 bin 700 lira ödemeye gücüm yetmiyor. Eşim göğüs kanseri. Tek başıma kaldım. Tek başıma çalışarak dağlarda salep otu topluyorum. Yapılması gereken 10 iğne kaldı. İğnelerin her ay yapılması gerekiyor. Yaptırılmadığı aylarda kızım baygın gibi oluyor. İğnesi yapıldığı zamanlarda kendisine can geliyor. Oyun oynayabiliyor." dedi. Çaresiz baba hayır severlerden yardım beklediğini belirtti. 

 

zehra 5 yaşındaki zehra iğne bekliyor zehranın yaşamı 10 iğneye bağlı denizli