35 – 40 Yaş Arasında Kadınlarda Görülüyor, Tek Tedavisi Hamile Kalmak

TAKİP ET

Kadın hastalıkları ve doğum jinekolojik Onkoloji Uzmanı Profesör Doktor Cem Baykal kadınlarda en yaygın görülen 3 hastalığı ve tedavi yöntemlerini anlattı. Baykal kadın hastalıklarında erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum, jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Baykal Kadınlarda çok yaygın olarak görülen 3 hastalık hakkında önemli bilgiler verdi. İşte o hastalıklar ve tedavi yöntemleri...

Adet Düzensizlikleri Nedenleri Nelerdir?

Yetişkin kadınların genellikle sağlıklı adet sıklığı 21 günde nasıl 35 yaş günden seyrek olmamalıdır. Eğer adet düzeniniz bu sınırların dışında ise anormal bir durum vardır. Adet düzensizliği nizin nedeninin belirlenmesi için bir doktora başvurmalı ve tedavi ile düzeltmeniz gerekir. Adet düzeni çocukluktan ergenliğe ilk geçiş aşamasında ve menopoza girme açılsın aşamasında bozuk olabilir bu normal karşılanacaktır.

Nasıl tedavi edilir?

Adet düzensizliği tedavisi için öncelikle altta yatan sorunlara bakılmalı ardından hormon düzenleyici tedaviler ile yapılabildiği gibi daha ciddi sorunlar da cerrahi müdahaleye başvurulmalıdır. Son yıllarda bu tip sorunlar için yaşa göre uygulanabilecek Hormonlu spiral ya da birkaç gün kullanmak üzere planlanacak ilaç tedavileri bulunmaktadır.

Vajinal Akıntılar Nedenleri nelerdir?

Vajinal akıntı vajinada meydana gelen enfeksiyonlara bakteriyel ya da mantara bağlı şekilde gelişebilir. Bazen aşırı hijyenik olma vajinal akıntıyı tetiklerken bazen de hijyen sorunları bu duruma neden olarak gösterilir. Enfeksiyona çok dar kıyafetler bile neden olabilir.

Nasıl tedavi edilir?

Vajinal enfeksiyon tedavisinde vajinal fitil hap enfeksiyon şekline uygun antibakteriyel ilaçlar kullanılabilir.

Çikolata kistleri (endometriozis) Nedenleri nelerdir?

Çikolata kistleri rahim içi döşeyerek bulunması gereken doku tipinin olması gereken bölge dışında da olması durumuna denir.  Genellikle Ağrı'ya neden olan çikolata kistleri kısırlığa da yol açabilir. Çikolata kistleri Bazen çok uzun süre belirti vermez. Doktorlar böyle durumlarda hastayı izlemeyi tercih eder. 

Nasıl tedavi edilir?

Çikolata tedavisi 3 Ana başlıktan oluşur. Bunlardan birincisi hormonal tedavi şeklidir ve hormon içermeyen ilaçlar kullanılır. Ikincisi cerrahi tedavidir Laparoskopi ile laparotomi gibi işlemleri içeren bu tedavi kısaca Karın boşluğunun büyük kesi olmadan kamerayla görüntülenmesi ya da sezaryen gibi Karın boşluğunun açılması ile yapılır. 3 tedavi yöntemi ise Psikolojik destek fizyoterapi ve bitkisel Tıp gibi tedavileri içeren yöntemdir.

kadın hastalıkları kadın hastalıkları tedavisi adet düzensizliği vajinal akıntı çikolata kisti