30 Bin Kişiyi İşten Çıkaracaklar

TAKİP ET

Dünyadaki teknoloji devlerinden biri olarak bilinen HP, iki ayrı şirket olarak yoluna devam etmeyi planladı. Geliri arttırmak için ise 25,000 ile 30,000 arasında çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Yollarına iki ayrı şirket olarak cevap etmeyi tercih eden Hewlett-Packard Co, dün yaptığı açıklamalarda düşen talep nedeniyle 25,000 ile 30,000 arasında çalışanın işine son vereceğini duyurdu. 31 Ekim 2014 itibariyle HP şirketinde işçi çıkarımları 300,000'ü buldu ve iş gücününde %10 azaldığı görüldü. Şirket tarafından işçi çıkarımları ile ilgili yapılan açıklamada, çıkarımların dünya genelinde olacağının dışında bir bilgi verilmedi. İşçi çıkarımları sayesinde yıllık toplam  2.7 milyar dolar daha fazla gelir elde edilmesi planlanıyor. HP'nin yıl sonu ikiye ayrılması ile oluşacak olan diğer şirket HP İnc. ise çalışmalarında bilgisayar ve yazıcı işlerine ağırlık verecek. Bilgisayar sektöründeki satışlar, kişisel bilgisayar satışlarının düşmesi nedeniyle büyük bir darbe yedi.  

bilgisayar sektörüne darbe Hewlett-Packard Co HP 30 bin kişiyi işten çıkaracak HP bilgisayarlar HP geliri düştü HP iki şirkete ayrılıyor HP İnc. HP işçi çıkarımları HP şirketi HP şirketinin satışları teknoloji dünya