28 Şubat Davasında Eski Başbakan Tansu Çiller'e Zorla Getirilme Kararı Çıktı!

TAKİP ET

Tansu Çiller hakkında 28 Şubat davası ile ilgili zorla getirilme kararı çıktı. Eski Başbakan Tansu Çiller'in 18 Temmuz'da görülecek olan 28 Şubat davası ile ilgili duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesi kararı alındı. İşte haberle ilgili detaylar.

Tansu Çiller hakkında 28 Şubat davası ile ilgili zorla getirilme kararı çıktı. Eski Başbakan Tansu Çiller’in 18 Temmuz’da görülecek olan 28 Şubat davası ile ilgili duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesi kararı alındı. İşte haberle ilgili detaylar.

Eski Başbakan Tansu Çiller için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Şubat davası için görülecek olan mahkemede Mağdur-tanık sıfatıyla 18 Temmuzda görülecek olan duruşmaya zorla getirilme ve dinlenme kararı alındı.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 28 Şubat davası ile ilgili 103 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemenin Başkanı Mustafa Yiğitsoy davada mağdur-tanık sıfatıyla yer alan Tansu Çiller’in Avukatı Çiller’in yurt dışında olduğunu ve duruşmaya katılamayacağına dair dilekçe sunduğunu belirtti. Çiller, Kasımdan sonra bir tarihte gün verilmesi halinde duruşmaya gelerek ifade vereceği belirtildi. Avukat Mehmet Emin Arslan ise toplamda 7 celsedir dinlenmeyen Tansu Çiller’in mahkemeye gelerek dinlenmesini talep etti. 

TANSU ÇİLLERE ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme de verilen yarım saatlik ara sonrasında Mahkeme Başkanı Yiğitsoy kararı açıkladı. Verilen kararda mağdur tanık olan Tansu Çiller’in görülecek olan bir sonraki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesi kararı verildi. Sanıklardan Çevik ise, Tansu Çiller’in yüzüne karşı soru sormak istediklerini ve nerede ifade verecekse oraya giderek onu dinlemek istediklerini belirtti. İkameti İstanbul’da olan Çiller için İstanbul’da ki mahkemeye yazı yazılacağı belirtildi. Çiller’in dilerse İstanbul’da dilerse de Ankara’ya gelerek ifade verebileceği belirtildi. Duruşmanın 18 Temmuz tarihine ertelendiği belirtildi.

 

tansu çillere zorla getirme kararı mahkemeye zorla getirilecek mahkemede dinleme kararı tansu çiller 28 şubat davası eski başbakan tansu çiller mahkeme 18 temmuza ertelendi