26 Aralık 2020 koronavirüs tablosu açıklandı! 

TAKİP ET

Dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını ülkemizde de insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Salgınla ilgili tüm gelişmeler oldukça yakından takip edilirken ülkemizdeki son durumu gösteren turkuaz tablo da merakla araştırılıyor.

Dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını ülkemizde de insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Salgınla ilgili tüm gelişmeler oldukça yakından takip edilirken ülkemizdeki son durumu gösteren turkuaz tablo da merakla araştırılıyor. Bugüne ait güncel koronavirüs verileri yine herkesin yakın merceği altındaydı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye’nin güncel koronavirüs tablosunu açıkladı. İşte 26 Aralık 2020’ye ait güncel koronavirüs tablosu ve tüm detaylar…

Bugün Tespit Edilen Kaç Vaka Var?

Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı güncel tabloya göre, son 24 saat içinde 178.872 yeni test yapıldı ve yeni yapılan testlerle beraber ülkemizde yapılan toplam test sayısı 23.605.813’e yükseldi. Bugün ülkemizde tespit edilen vaka sayısı 15.118 olarak kayıtlara geçerken tabloya eklenen son rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vaka sayısı ise 2.133.373’e yükseldi.

Toplam Vefat Sayısı 19 Bini Aştı

Son dönemde yükselişte olan vefat sayısı ise ne yazık ki yüksek seyrini sürdürüyor. Bugün koronavirüs kaynaklı ölüm sayısına maalesef 253 kişi daha eklendi ve ülkemizdeki toplam vefat sayısı 19.624’e çıktı. Öte yandan ağır hasta sayısı ise 4.501 olarak tabloya yansıdı. Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısına bugün 23.231 yeni kişi daha eklendi ve ülkemizdeki toplam iyileşen hasta sayısı 1.994.034’e yükseldi.


Sağlık Bakanı Ağır Hasta Sayısındaki Düşüşe Dikkat ekti

Güncel koronavirüs verilerini yorumlayan Sağlık Bakanı Koca, bugün tespit edilen 3.002 yeni hasta olduğunu ve vaka sayısı, aktif vaka sayısı ile hasta sayısındaki düşüşün devam ettiğini vurguladı. Ayrıca ağır hasta sayısındaki düşüşün de devam ettiğini belirten Koca, ‘Bu güzel haberleri sürekli hale getirecek olan aşılama programı etkisini gösterene kadar mücadele’ notunu düştü. 
 

koronavirüs 26 aralık vaka fahrettin koca