25 Bin Kişilik Ölüm Listesini İçeren Yeni Belgeler...

TAKİP ET

Almanya'da faal halde olan ve haklarında 8'i Türk olmak üzere 10 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla dava açılan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü ile aynı örgütle paralel çalıştığı tespit edilen ırkçı örgütlere ait yeni belgeler deşifre oldu.

Almanya’da faal halde olan ve haklarında 8’i Türk olmak üzere 10 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla dava açılan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü ile aynı örgütle paralel çalıştığı tespit edilen ırkçı örgütlere ait yeni belgeler deşifre oldu.

2011 yılından bu tarafa Alman polisi tarafından aşırı sağcı yapılanmalara yönelik yapılan operasyonlarda 25 bini aşkın kişinin bilgilerinin bulunduğu düşman listesine el konuldu. Alman hükümeti tarafından Sol Partinin soru önergesine verilen yanıtın içeriğinde aşırı sağcı oluşumların, 25 bini aşkın kişiyi düşman listesine aldığının yer alması dikkat çekti.

Soru önergesine verilen yanıtta diğer dikkat çeken hususlar ise şöyle;

“Aşırı sağcı oluşumlar tarafından düşman listesine alınan kişilerin, isim, adres ve telefon numaraları da mevcuttu."  

"Ele geçirilen ölüm listelerinde yer alan isimlerden sadece üç isim Alman makamlar tarafından bilgilendirildi."

"2011 yılından bu tarafa yapılan operasyonlarda ele geçirilen ölüm listeleri, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü, Nordkreuz oluşumu ve 3 aşırı sağcı grup tarafından hazırlanmıştı.”

Sol Parti Milletvekili Martina Renner ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Aşırı sağcı grupların oluşturduğu terör tehlikesini güvenlik makamları şimdiye kadar görmezden geldi. Ayrıca aşırı sağcı oluşumların ölüm listelerine giren 25 Bin kişiden sadece 3 kişinin bilgilendirilmiş olması Federal Kriminal Dairesi tarafından yapılan çok büyük bir hatadır.”

Almanya NSU Sol Parti