2019 Yılı İçin Korkutan Uyarı! Dünyayı Ele Geçirecek

TAKİP ET

2019 yılında çalmaya başlayacak tehlike çanlarının ilerleyen yıllarda sağlık tehlikeleri ile birlikte neredeyse tüm dünyayı ele geçirmesi ve binlerce kişinin ölümüne sebep olması bekleniyor.

Son zamanlarda giderek artan sağlık problemlerinin 2019 yılında daha korkutucu bir boyuta ulaşması bekleniyor. Açıklama Dünya Sağlık örgütü tarafından yapıldı. Gerekli önlemlerin alınıp hastalığın kontrol altına alınmaması halinde dünyayı etkisi altına alacak küresel tehlikeler ortaya çıkabilir. Bu konuda örgüt tarafından kapsamlı bir rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda ekonomik daralmaların meydana gelmesi ve yetersiz beslenmenin ön plana çıkmasının ardından sağlık problemlerinin ciddi anlamda yaşanması bekleniyor. 

2019 yılının bulaşıcı hastalıklarla ön plana çıkacağı düşünülüyor. Bunun için daha önce görülmemiş olan virüsler gündeme gelebilir. Tehlikelere karşı önlem almak adına çeşitli çalışmaların yapılması öneriliyor. Önlemler alınmadığı takdirde eskiden pek çok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ishal, sıtma, verem gibi tehlikeli hastalıkların ortaya çıkabileceği dile getiriliyor. 

KÜRESEL ISINMA HASTALIKLAR İÇİN BİR TEHDİT

2030 ile 2050 yılları arasında meydana gelen küresel ısınma sorununa karşı hastalıkların boy göstermesi ile birlikte ölüm oranının 250 bin kişiye kadar ulaşması bekleniyor. Küresel ısınma ile birlikte dünyanın pek çok bölgesinde ilerleyen yıllarda ciddi kuraklıkların yaşanması bekleniyor. Bu kuraklıklar yetersiz sağlık hizmetleri ile birleştiği zaman tehlike çanları çalmaya başlıyor. 

Hastalıklara sebep olacak liste içerisinde hava kirliliği, insani olarak yaşanan krizler ve aşı olmayı kabul etmeyen insanların olduğu konuşuluyor. Sağlık Örgütü uyarılarında şimdiden gerekli önlemlerin alınmasının son derece önemli olduğunu belirtiyor. 

sağlık 2019 yılı hastalık açıklaması