2015-2016 Sonbahar Kış Modası Trendleri

TAKİP ET

2015-2016 Sonbahar Kış Modası keşfine hazır mısınız? "Kışın neler moda olacak?" sorusunun cevaplıyoruz.

Blazer Efsanesi

Etek pantolonların şanını çok duymuştuk belkide hayatımızda kullanmıştık geçtiğimiz senelerde. Aynı kumaştan blazer bu sezona damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Chanel Kumaştan Manto Elbiseler Chanel kumaş; sıkıltırılmış ya da taranmış kumaş deniyor. Bu kumaştan yapılan elbise mantolar hayli dikkat çekiyor.

Astarlar Burada Eteklik kumaştan ceket astarı yapıldığı bir sezon... Eskiden beri klasik astar renklerinden sıkılmışlar adına oldukça eğlenceli duruyor. Ayrıca eski mantoları shearling ya da kürk astar ekleyerek yenileyebilirsiniz.

Glam Rock 2015 yaz sezonunda modayı ele geçirmiş olan 70′ler glam rock şıklığı bu sezonda devam ediyor. Glam şıklığı 2015-2016 Sonbahar/Kış sezonunda da yaygın bir şekilde varlığını sürdürüyor.

Kadife Elbise Narin ve nazik kadife elbiseler dikkat çekiyor bu sonbahar kış modası da ön planda . Osmanlı saray kumaşı olarak anılan kadifeye bu sezon bir şans verin. Kışa yakışacak...

Kaz Ayağı Deseni Geçtiğimiz sezon dış giyime nam salan kaz ayağı deseni, bu sezon elbiselerde ve kalem eteklerde baskın bir görünüş elde edecek. Renk konusunda ise tarz yakalıyoruz.

Kürk Bluz-Kazak Kazak, bluz, süeter gibi parçalara bulaşan bir kürk akımı bulunmakta. Anlaşılan o ki bu sezon üşümemek adına trikodan sonra kürk geliyor...

Kürk Yaka Bomber ceketten tutun blazer cekete kadar hepsinin yakasında kürk detayı olacak. Yani asıl olan kürk giymek değil. Kürk detaylar tercih etmek.

Maxi Safari Cepli Etek

Safari maxi stili ve ceplerin birleştiği bu tarz etekler oldukça şık, safari ruhu taşıyan maxi etekler bazen başarısız sonuçlar verse dahi bu kış başarılı olacak gibi duruyor. Bu parça görmezden gelinmemeli. Bandana ile kombinleyin ve belden takılan çantalardan eklemeyi unutmayın.

Ortaçağ Bluzleri Yaz sezonunda aramıza katılan bu bluzler, kış sezonunda da peşimizi bırakmıyor.

Pelerin / Cape

2015-2016 sonbahar kış sezonunda kolu olan mantolara elveda edeceğiz gibi gözüküyor. Geçtiğimiz sezonlarda da varlığını belli eden bu modeller bu sene de buradayım diyor.

Püsküllü Manto Püskül, geçtiğimiz sezondan bir trend.(Daha fazla bilgi için TIKTIK) Bazen kabak tadı hissiyatı verse bile oldukça popüler. Püsküllü etek ve ceketler yine havada uçuşuyor. Püskül modasını sevenlere veya farklı olmak istiyenlere püskül modasını mantolarla yakalamanızı tavsiye ederiz

Şal Yaka Kısa Manto Geçtiğimiz kış şıklığın göstergesi olan şal yaka mantolar, bu sezon da kısa halleriyle burada olduklarını belli ediyorlar. Birde çift yüzlü kumaşlardan yapılan şal yakalar var ki gerçekten şık.

Transparanlık Her sezon, bir materyal ciddi bir çıkış yakalar. Bu sezon tül/transparan kumaşlar adeta zirveyi oynuyor. Tül, kış ayları için hayli ince bir kumaş olması sizleri yanıltmasın bunu değerlendirmek bizlerin elinde.

(Daha detaylı bilgi için TIKTIK)

 Triko Elbise Bohem elbiselerin yanında triko elbiseler de dikkat çekiyor. Özellikle 2015 rengi marsala olduğuna göre marsala rengi trikolara kış aylarında sıcak bakmalıyız.

Triko Her sonbahar-kış sezonunda ağır basan bir diğer materyal triko. Bu kışta her zaman olduğu gibi, triko ve kazak giyecek. (Triko giymeyenler bile..)

Aplike Manşet, Cep ve Yaka Aplike uygulaması sessiz sedasız gelip ve modanın orta yerine yerleşmiş durumda. Jeanlere yapılan aplikeler, bu sezon dış giyime hakim. Manto cepleri, farklı kumaşlardan aplike usulü dikilmiş. Yaka ve manşetlere de hakim.

   

Garson Yeleği Her ne kadar restoranların garsonlarını anımsatsa da giyene yakışıyor. Bohem elbise ile giyilebilen bu yelekler şıklık adına muazzam bir seçim olabilir.

 Ekose Ekose desenden takım elbiseler dikkat çekiyor. Ekose 2015'te burada olduğunu belli etmeye devam ediyor.

   

2015 kış 2015 moda 2016 kış 2016 moda aplike menşet astar blazer cape cep ve yaka chanel kumaş chanel kumaş elbise chanel kumaş manto ekose etek pantolon etnik garson yeleği glam rock kadife elbise kaz ayağı