2. Ordu'ya bağlı tüm tugaylar deprem bölgelerine gönderiliyor

TAKİP ET

TSK 2. Ordu Komutanlığı'nın tüm komando tugaylarının, deprem alanlarına sevk edilmesi kararı alındı. 

Dün gece vakitlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen depremin ardından 10 şehirde pek çok vatandaş enkaz altında kaldı. 

TÜRK ORDUSU DEPREM BÖLGESİNDE 

Türkiye genelinde çalışmalar tüm hızı ile sürerken yardımın ulaşmadığı deprem bölgelerine ise STK ve dernekler çalışmalarına devam ediyor. Pek çok şehirden yardımlar o bölgelere doğru gelirken vatandaş ve medya tarafından gelen istek üzerine Türk ordusu deprem alanı olan bölgelere doğru yola çıktı. 

AFAD yetkilileri meydana gelen büyük çaplı depremin ardından depremin birçok şehri etkilemesi nedeniyle alana yetişememesi ve vatandaşların kendi uğraşıları ile enkazı kaldırmaya çalışmasının ardından ülke genelinde birçok vatandaş Türk ordusunun deprem alanına gönderilmesi talep etmişti. 

2. KOLORDU İSTİHKAM ALAY KOMUTANLIĞI BÖLGEDE 

Gelibolu'daki 2. Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı'nda görevli olan subay, astsubay ve uzman erbaşlar, deprem alanında arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için teçhizatları ile beraber bölgeye sevk edildi. 2. Ordu Komutanlığı'nın tüm komando tugayları ise bölgeye gönderildi. 

gündem deprem TSK