16 Yaşındaki Çocuk Fazla Kafeinden Hayatını Kaybetti!

TAKİP ET

ABD'de bir gencin aldığı aşırı miktarda kafein sonucunda hayatını kaybettiği bilgisi alındı. Aşırı miktarda kafein tüketimi yapan 16 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD’de bir gencin aldığı aşırı miktarda kafein sonucunda hayatını kaybettiği bilgisi alındı. Aşırı miktarda kafein tüketimi yapan 16 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

 Amerika Birleşik Devletlerinde yaşanan olay herkesi şaşırttı. 16 yaşındaki bir çocuk tükettiği aşırı kafein sonrasında hayatını kaybetti. 

ABD’nin Güney Karolina eyaletinde yaşayan ve 16 yaşında olduğu öğrenilen Davis Cripe ismindeki bir genç yaklaşık olarak 2 saat içerisinde 3 kez kafeinli içecek içtiği için hayatını kaybettiği haberi alındı. 16 yaşındaki çocuk asitli içecek, enerji içeceği ve kahveyi art arda içtikten sonra hiçbir sağlık sorunu olmamasına rağmen aşırı kafein tüketiminden dolayı yaşamını yitirdi. 16 yaşındaki çocuğun babası oğlunun ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek “Çocuklarınıza enerji içeceklerinin tehlikeli olduğunu anlatın” sözleriyle aileleri uyardı. 

GÜNLÜK KAFEİN LİMİTİ NE KADAR OLMALI

Avrupa Gıda Güvenliği Ajansının yaptığı araştırmaya göre günlük kafein limitinin sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre, günlük tüketilmesi gereken kafein limitinin 400 miligramı aşmaması gerekiyor. Ayrıyeten günde 4 bardaktan fazla kahve içmenin sağlıklı bir bireyde bile tehlike arz edebileceği açıklandı.  

 

aşırı kafein kahve abd 16 yaşındaki çocuk aşırı kafeinden öldü enerji içeceği asitli içecek