14 Bin 296 Kişi Ölecek!

TAKİP ET

Son zamanlarda aşı karşıtı ailelerin artmasının ardından konu hakkında uyarı yapıldı. Aşı oranının düşmesi halinde her yıl ortalama 14 bin 296 kişinin ölebileceği belirtildi.

Son zamanlarda aşı karşıtı ailelerin artmasının ardından konu hakkında uyarı yapıldı. Aşı oranının düşmesi halinde her yıl ortalama 14 bin 296 kişinin ölebileceği belirtildi. 

Ankara Eczacı Odası tarafından son zamanlarda ortaya çıkan aşı tartışması hakkında önemli uyarılar yapıldı. Araştırma sonuçları ve istatistikler paylaşılırken bu süreçte ortaya korkutan bazı tabloların çıkması dikkatlerden kaçmadı. 'Aşılamada Eczacının Rolü' isimli bir eğitim programının düzenlenmesinin ardından pek çok doktor ve eczacının toplantıya katıldığı belirlendi. 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda ilerleyen yıllar için korkunç bir tablo çizilmesi dikkat çekti. 10 15 yıl sonra aşı yapılmadığı ya da aşılamanın azaldığı takdirde her yıl hayatını kaybeden kişi sayısının ortalama olarak 14 bin 296 kişi olduğu dile getirildi. 

ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇMENİN YOLU AŞI

Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve takviminde yer alan aşıların hastalıklarla mücadele konusunda son derece önemli olduğu anlatıldı. Bebeklik döneminde başlayan aşılamanın son derece önemli olduğu, sadece aşılanmamış bebeğin değil diğer bebek ve çocuklarında aksi bir durumda çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Özellikle şükran duyulması gelen ve sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük buluşlar arasında aşının olması gerektiğine vurgu yapıldı. Aşı başka türlü tedavisi bulunmayan hastalıkların engellenmesi açısından son derece önemlidir. Bu konuda ailelere seslenen uzmanlar aşılama konusuna ayrı bir önem vermelerini istiyor. 

ankara eczacılar odası aşının önemi sağlık bakanlığı