115 Hamile Çocuk Skandalında Yeni Gelişme! Başsavcılıktan Açıklama Geldi

TAKİP ET

İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen 115 çocuğun hamilelik vakasıyla ilgili yaşanan yeni gelişmede, söz konusu hastanede görevli olan 2 personel hakkında kamu davası açıldığı öğrenildi.

İstanbul’da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen 115 çocuğun hamilelik vakasıyla ilgili yaşanan yeni gelişmede, söz konusu hastanede görevli olan 2 personel hakkında kamu davası açıldığı öğrenildi. 

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ortaya çıkan 115 çocuğun hamilelik skandalıyla ilgili yaşanan son gelişmelerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 5 ayda toplamda 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasıyla ilgili polise aktarılan iddialarla ilgili detaylı bilgi verildi.

2 PERSONEL HAKKINDA KAMU DAVASI

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 17 Ocak 2018 tarihinde ortaya çıkan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki iddialarla ilgili gereken soruşturmanın başlandığı belirtilirken yaşanan olayla ilgili hastanede yaşanan olayı gerekli yetkililere bildirmeyen 2 personelin hakkında kamu davası açıldığını ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Küçükçekmece’de yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 5 aydır toplamda 115 çocuğun hamile olma skandalı ortaya çıkmış ve bu skandal Türkiye’nin gündemine düşmüştü. Bu çocuklardan 39’unun Suriyeli olduğu ortaya çıkarken yaşlarının 18’in altında olduğu da saptanmıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından hazırlanan listede 115 çocuktan 38’inin 15 yaşından küçük olduğu belirlendi. Bu skandal olay ise hastanede çalışan bir personel tarafından saptandı ve savcılığa bildirildi. Görevlinin durumu ihbar etmesi üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı ve söz konusu hastaneden alınarak görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

 

Sağlık haberleri İstanbul İstanbul haberleri 115 Çocuğun hamileliği Kanuni Sultan Sğleyman Çocuk gebeliği