İstanbul Sarıyer’de bir gıda firmasında çalışan finans danışmanı H.H., kendisini kaçırılmış gibi göstererek şirket hesaplarından 4,5 milyon doları zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Suç ortakları aracılığıyla şirketi tehdit ettirip sahte bir rehin senaryosu kurgulayan şüpheli, emniyetin üç ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonla yakalandı. Çalınan paranın büyük bir kısmına blok
"Adamınız Elimizde" Diyerek Şirketi Tehdit Ettiler
5 Mart 2026 tarihinde meydana gelen olayda, şüpheli H.H.'nin dolandırıcılık eyleminden bir gün önce ortadan kaybolduğu ve suç ortakları aracılığıyla şirkete telefon açtırdığı belirlendi. Şirket yetkililerini arayan kimliği belirsiz şahısların, "Adamınız elimizde polisi aramayın. Paranın da peşine düşmeyin" diyerek sahte bir rehin operasyonu süsü verdiği ortaya çıktı. Şirket yetkililerinin durumu fark ederek polise başvurması üzerine Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı tahkikat başlattı.
3 İlçede Eş Zamanlı Operasyon: Paranın İzine Rastlandı
Polis ekipleri, şirket hesabından transfer edilen 4,5 milyon doların dört farklı alt hesaba aktarıldığını tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Şile ilçelerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında finans danışmanı H.H.'nin de bulunduğu 6 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda şu unsurlar ele geçirildi:
680 bin TL nakit para,
3 bin 600 dolar,
2 adet ruhsatsız silah ve 65 adet mermi,
Bir miktar uyuşturucu madde.
Milyonluk Vurguna Bloke Engeli
Emniyetin başarılı operasyonu sayesinde, dolandırıcılık yoluyla elde edilen paranın 2 milyon 190 bin doları nakit olarak ele geçirilirken, farklı bir hesapta bulunan 1 milyon 140 bin dolara ise ivedilikle bloke konularak paranın çıkışı engellendi. Yapılan çapraz sorgulamalarda H.H.’nin kaçırılmadığı, parayı ele geçirmek amacıyla bu planı kurguladığı kesinleşti.
Adli Süreç Başlatıldı
Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları reddeden 6 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Yağmaya Teşebbüs" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.








