Zorunlu Trafik Sigortasında Sigorta Primlerine Önemli Ekleme

TAKİP ET

Zorunlu trafik sigortası yönetmeliğinde sigorta primlerinin tespitine dair esaslara araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir ekleme geldi.

Zorunlu trafik sigortası yönetmeliğinde sigorta primlerinin tespitine dair esaslara araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir ekleme geldi. Eklemeyle birlikte risk değerlendirmesi yapılırken esas alınan trafik kuralları ihlali neticesinde sürücülere uygulanan ceza puanları, sürücü belgesine el konulma süresi ve sebebi de sigorta primi tespit edilirken esas alınabilecek.

Kara yolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigorta primleri tespit edilirken bundan böyle trafik kuralları ihlalleri neticesinde sürücülere uygulanan ceza puanları, sürücü belgesine el konulma süresi ve sebebi de dikkate alınacak.

Araç sahiplerini ilgilendiren ‘Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmeliğe yapılan eklemeyle birlikte zorunlu trafik sigortasında risk değerlendirmesi yapılırken trafik ihlali netecesinde sürücülere uygulanan ceza puanları, ehliyete el konulma süresi ve sebebi de esaslardan biri olacak. Böylelikle trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin zorunlu trafik sigortası primleri daha yüksek olacak. En yüksek ceza puanının sigorta primini %25 artıracağına yönelik hesaplamalar yapılıyor. Eklemeyle birlikte trafik kurallarına uyan sürücüler ile uymayan sürücülerin arasındaki zorunlu trafik sigortası prim farkının %50’ye çıkabileceği ifade ediliyor.     

zorunlu trafik sigortası trafik cezası trafik sigorta primi trafik sigorta ücreti son dakika