Zirvede Kabine Krizi Sürüyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun kabine için önerdiği isimler arasından 3 kişiyi istemedi. Davutoğlu'nun diretmesi üstüne hükümet gecikti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıktı ve Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini aldı. Erdoğan, Davutoğlu'nun önerdiği 3 ismin üstünü çizdi ve istemediğini belirtti. Erdoğan'ın bazı bakanlara karşı çıkması üstüne kabine krizi yaşandı ve hükümet süreci gecikti. Davutoğlu isimlerden biri üstünde direniyor. 1 Kasım seçimlerinin ardından Erdoğan ve Davutoğlu arasında birden fazla kabine istişaresi oldu. Yetkilendirme için Saray'a giden Davutoğlu, taslak kabine listesini de Cumhurbaşkanı ile paylaştı. Erdoğan, 3 ismin üstünü çizerek, onları getirmemesini istedi. ZİRVE'DE KABİNE KRİZİ SÜRÜYOR, DAVUTOĞLU DİRENİYOR! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istemediği isimlerden biri üstünde Davutoğlu hala direniyor. Yakın bir kurmayını Bakan yapmak isteyen Davutoğlu'nun bu isteği üzerine, Erdoğan'ı karşı çıktığını ve "olmaz" dediği belirtildi. Davutoğlu, Erdoğan'ın reddini kabul etmeyip isim üzerinde diretince kabinenin açıklanması ve hükümet süreci gecikti. AKP, 18 Kasım 2002'de kurulmuştu ve kulislerde de yeni kabinenin 18 Kasım'da açıklanması bekleniyordu. Ancak Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu arasında yaşana kabine krizi nedeniyle açıklama gecikti. Eğer kriz aşılırsa, bugün veya Pazartesi günü yeni kabinenin açıklanması bekleniyor. ERDOĞAN'DAN KABİNE KRİZİ AÇIKLAMASI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam ATV'de katıldığı canlı yayında hükümetin neden geciktiğini anlattı. Erdoğan şunları söyledi: “Bir Cum­hur­baş­ka­nı ola­rak be­nim tek der­dim şu­dur; ge­le­ce­ğe yö­ne­lik ba­şa­rı­lı bir ka­bi­ne oluş­ma­sı. Çün­kü bu ba­şa­rı­lı ka­bi­ne­nin oluş­ma­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı ve Baş­ba­ka­n’­ın or­tak ha­re­ket et­me­si, or­tak bir ça­lış­ma, per­for­mans or­ta­ya koy­ma­sı ül­ke­nin ge­le­ce­ği için önem­li. Cum­hur­baş­ka­nı baş­ka tel­den ça­lar­sa, Baş­ba­kan baş­ka tel­den ça­lar­sa o za­man biz bir ne­ti­ce ala­ma­yız. Bu ba­kım­dan ya­ni bi­zim sen­kro­ni­ze ol­ma­mız çok çok önem­li.”

Başbakan Davutoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Davutoğlu hangi isimde ısrarcı Davutoğlu ısrar ediyor mu Davutoğlu kabine listesi Erdoğan 3 ismi istemiyor Erdoğan 3 kişiyi bakan olarak istemiyor Erdoğan kabinede kimleri istem