Zika virüsü ismini değiştirtti!

TAKİP ET

Hindistanlı araba üreticisi Tata Motors; gelecek Zica hatchback modelinin ismini, küresel anlamda sağlık alarmı verilen  Zika virüsü ile ses benzeşmesi nedeniyle değiştiriyor.

Sosyal sorumluluk duyuyor

BBC'nin verdiği haberde; Tata Motors'dan sosyal sorumluluğu olan bir şirket olduğu için modelin ismini değiştirecekleri açıklamasının geldiği bildirildi.   Zica model araba Çarşamba günü Delhi 'de motor şovuna katılacak ancak modelin yeni ismi de bir kaç hafta içerisinde açıklanacak.

Jaguar ve Land Rover markaları da onun

Tata, Nano isimli araba modeliyle çok bilinse de Jaguar ve Land Rover markalarının da sahibi.

Tata Motors,ilk olarak   Zippy Car 'ın kısaltması olarak Zica ismini verdiyse de şimdi Zika virüsünü andırması nedeniyle modelin ismini tekrar değiştirecek. Yeni model Zica için Arjantinli futbolcu Messi'nin reklamlarda oynaması da Tata'nın bu modelinin üst sınıfa hitap ettiğinin göstergesi.

  Zika Virüsü 20 ülkeye yayıldı İlk olarak Brezilya'da görülen Zika virüsü şu ana kadar 20 'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pazartesi günü uluslararası acil durum alarmı verildi.  Zika virüsü anne karnındaki bebeklerde mikrosefali denilen baş çevresinin normalden küçük olma durumuna yol açıyor. Böyle bebeklerde beyin de yeterince gelişemiyor. Zika için henüz bilinen bir tedavi metodu ya da aşı yok. Şu an için sadece Aedes adı verilen sivrisinekler tarafından ısırılmamak tek çıkış yolu.