Zihinsel Engelli Öz Kızlarına Zorla Fuhuş Yaptırdılar

TAKİP ET

Kars'ın Kağızman ilçesinde karın ağrısı Hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki engelli kız hamile çıktı. Yapılan Araştırma sonucunda zihinsel engelli kıza öz annesi ve teyzesi tarafından fuhuş yaptırıldığı ortaya çıktı. Olayın ardından aralarına anne ve Teyzenin de bulunduğu 9'u tutuklu 11 şüpheli hakkında cinsel saldırı suçundan 15,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde karın ağrısı Hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki engelli kız hamile çıktı. Yapılan Araştırma sonucunda zihinsel engelli kıza öz annesi ve teyzesi tarafından fuhuş yaptırıldığı ortaya çıktı.  Olayın ardından aralarına anne ve Teyzenin de bulunduğu 9'u tutuklu 11 şüpheli hakkında cinsel saldırı suçundan 15,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Kars'ın Kağızman ilçesinde Şubat ayında yaşanan olayda  G.İ., zihinsel engelli 22 yaşındaki yeğeni D.İ.'yi  Karın ağrısı şikayetiyle ilçe Devlet Hastanesi'ne götürdü. Genç kızın burada yapılan kontrollerinde 20 haftalık hamile olduğu belirlendi.  22 yaşındaki kızın 30 Mart 2015 tarihinde Kars Devlet Hastanesi sağlık kurulu tarafından %50 oranında hafif derecede Mental geriliğinin bulunduğuna ilişkin raporun olması nedeniyle hastane yetkilileri savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında anne Songül İ. ve Teyze Emine İ’nin genç kızın sağlık durumundan yararlanarak fuhuş yaptırdıkları belirlendi.  Pedagog eşliğinde ifadesi alınan genç kız teyzesinin kendisine temizlik yapma adı altında fuhuş yaptırmaya götürdüğünü söyledi. Bu ifadenin ardından gözaltına alınan annene teyze suçlarını itiraf etti ve fuhuş yaptırdıkları kişilerin isimlerini de verdi.

11 KİŞİ TUTUKLANDI
İlçede yaşayan ve anne ve teyzenin isimlerini verdiği 11 kişi 23 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan anne ve Teyzenin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanırken iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. D.İ. ve Haziran ayında dünyaya getirdiği bebeği devlet korumasına alındı.

BEBEĞİN BABASI DNA İLE BELİRLENECEK
Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanırken iddianame hazırlandı. İddianame Kars 1 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

son dakika kars kağızman zihinsel engelli kız fuhuş son dakika haberi