Zihinsel Engelli Kıza Cinsel İstismarda Bulunan Sanığın Savunması Saç Baş Yoldurdu

TAKİP ET

İzmir'de zihinsel engelli olan 25 yaşındaki Y.Ö.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 32 yaşındaki E.B. mahkemede yaptığı savunmada istismar ettiği kızın zihinsel engelli olduğunu bildiğini fakat yüzdesini bilmediğini söyledi.

İzmir'de zihinsel engelli olan 25 yaşındaki Y.Ö.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 32 yaşındaki E.B.  mahkemede yaptığı savunmada istismar ettiği kızın zihinsel engelli olduğunu bildiğini fakat yüzdesini bilmediğini söyledi. 

Geçtiğimiz 7 Neyi son günü İzmir Karşıyaka'da yaşanan olayda,  anne dışarıdan eve gelen yüzde 70 zihinsel engelli kızının davranışlarından şüphelenerek ne olduğunu sordu.  Kız ise annesini araba çarptığını söyledi ancak anne kızın cinsel bölgesinde kanama olduğunu fark ederek doktora götürdü.  Daha sonra da annenin polise başvurması üzerine polis ekipleri kısa sürede zihinsel engelli kızın cinsel istismara uğradığını belirledi ve zamanlı E.B’yi evinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlı emniyette suçlamaları kabul etmezken, "Ben hiçbir şekilde Y.Ö.'yü zorlamadım"  ifadelerini kullandı.

“ZİHİNSEL ENGELLİ OLDUĞUNU BİLİYORDUM”
Tutuklu Sanık E.B.’nin yargılanmasına Karşıyaka 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada Sanık yaptığı savunma ile herkesi pes dedirtti.  Sanık E.B.  savunmasında, "Zihinsel engelli olduğunu biliyordum. Ancak engel düzeyinin çok olduğunu bilmiyordum. Biz konuşurken birbirimizi anlıyorduk. Y.Ö., bana 'Biz seninle nasıl olsa evleneceğiz ben senin karın olmak istiyorum' dedi. Ben de nasılsa evleneceğiz diye kabul ettim. İlişkiye girdik. Hiçbir şekilde Y.Ö.'yü zorlamadım"  ifadelerini kullandı. Cinsel istismara uğrayan mağdur Bu sırada sinir krizi geçirince salondan dışarıya çıkarıldı.

'EN AĞIR CEZAYI İSTİYORUM'
Genç Kızın annesi ise Sanığın yalan söylediğini belirterek,  "Annem hasta olduğu için ben anneme gitmiştim. Kızımı da götürdüm. Kızım balık almak için dışarı çıkmış. Sanık balık alıncaya kadar kızımı takip etmiş. Kızımı alıp, evine götürmüş. Kızım eve geldiğinde korkudan sapsarı kesilmişti. Kızıma ne olduğunu sorduğumuzda 'Araba çarptı' dedi. Ben de 'Nerene çarptı bakayım' dedim. Baktığımda kızımın cinsel bölgesine çocuk elbisesi koymuşlar, kızımın kanaması olmuş. Doktora götürdüm ve polis çağırdık. Benim iki kızım da zihinsel engellidir. Ben onları kesinlikle evlendirmem. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Sanık ile aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kızım da istemiyor" dedi.  

 

izmir zihinsel engelli kız istismar son dakika son dakika haberi