Zeytin Dalı Operasyonu 4. Gününde! Sınırda Son Gelişmeler Neler

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonu dördüncü gününe girdi. Tüm Türkiye ve tüm dünyanın gözü Afrindeyken operasyonla ilgili son gelişmelerde merak ediliyor. İşte Afrin operasyonuyla ilgili son gelişmeler…

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonu dördüncü gününe girdi. Tüm Türkiye ve tüm dünyanın gözü Afrindeyken operasyonla ilgili son gelişmelerde merak ediliyor. İşte Afrin operasyonuyla ilgili son gelişmeler…

TSK, Afrin operasyonunu resmi olarak duyurmuş ve operasyonun adının Zeytin Dalı olduğunu açıklamıştı. Afrin operasyonu bugün dördüncü gününe girdi.

NEDEN ZEYTİN DALI?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açıklanan Afrin operasynunun adının Zeytin Dalı olmasının nedeni, Afrin bölgesinde zeytin ağaçlarının bol bulunması ve bölgede zeytin ve zeytinyağı üretiminin yaygın olması olarak belirtildi.

TERÖRİSTLER SALDIRIYA GEÇTİ

TSK ve ÖSO birliklerinin büyük bir kararlılıkla yürüttüğü Afrin operasyonunun ilk gününde hava harekatıyla büyük boxguna uğrayan terör örgütü PKK, PYD ve DEAŞ’ın sınır bölgesinde bulunan Kilis’e art arda roketli saldırı düzenlediği öğrenilmişti. Operasyonun ikinci gününde ise bu saldırılarda hedef Reyhanlı oldu. Reyhanlı’ya roketli saldırı düzenleyen teröristler çok sayıda kişinin yaralanmasına ve can kaybına sebep oldu. Öte yandan Özgür Sur,ye ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri de operasyon kapsamında bölgedeki önemli noktaları da ele geçirmeye başladı.

ZEYTİN DALI OPERASYONUNDA İLK ŞEHİT HABERİ GELDİ

Afrin’de TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun üçüncü gününde ise ilk şehit haberi ile Türkiye yasa boğuldu. Şehidimiz Musa Özalkan’ın şehadet haberi Ankara’da yaşayan acılı ailesine ulaştı. 

TÜRK MİLLETİNDEN OPERASYONA TAM DESTEK

Afrin operasyonunun başlamasıyla birlikte tüm Türkiye’nin 80 milyon tek yürek olduğu ve operasyonda Mehmetçiklerimize destek verdiği görüldü. Başta MHP Lideri Devlet Bahçeli olmak üzere CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer birçok siyasetçi operasyona tam destek verirken Türkiye’de birçok ilde de operasyona manevi destek için evlerin Türk bayrakları ile donatıldığı ve sosyal medya hesaplarından Mehmetçikler için paylaşımlar yapıldığı görüldü. Televizyondan tanınan birçok ünlü isminde Afrin operasyonunda görevli olan Mehmetçiklerimize destek mesajları gönderdiği görüldü. Tüm basın ve medya kuruluşları da operasyon için birlik oldu ve operasyona fikir ayrılığı olmadan tam destek verdi.

DIŞ ÜLKELERİN TEPKİSİ

Afrin’de operasyon için düğmeye basılır basılmaz dış ülkelerden tepkiler gelmeye başladı. Fransa’nın Türkiye’nin başlattığı Afrin operasyonunu BM’ye taşıyacağını belirtmesi Türkiye’den büyük tepki gördü. Amerika’dan ise Afrin operasyonunun kısa sürmesi talebi geldiği görüldü. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KARARLILIK MESAJLARI

Afrin operasyonu dördüncü gününe girerken operasyon başlar başlamaz açıklamalarını kesmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Mehmetçiğimizin hem de ÖSO birliklerinin bu operasyonda kararlı olduğunu ve dualarının onlarla olduğunu belirtti. Bu operasyonun ne Kürt ne de Suriye halkına yönelik olmadığını söyleyen Erdoğan, bu operasyonun Suriye’deki baskıcı güçler ve terör örgütlerine karşı olduğunu bölgenin kısa sürede bu teröristlerden temizlenerek halkın huzura kavuşması için uğraştıklarını aktardı. 

Afrin operasyonunun dördüncü gününde yaşanan diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…

 

Afrin Zeytin Dalı Afrin 4. gün TSK ÖSO Operasyonda neler yaşanıyor Sınır