Zerin Kılınç'ın şüpheli ölümü: Savcı iddianamesinde sevgilisinin iddialarını çürüttü

TAKİP ET

Eskişehir'de yaşadığı evin penceresinden düşerek hayatını kaybeden Zerin Kılınç'ın ölümünden şüphelenilen sevgilisi Yılmaz Sazak, Kılınç'ın kendini pencereden aşağıya attığını iddia etmişti. Savcı iddianamesinde, Sazak'ın iddiasını çürüttü.

Eskişehir’de bir çocuk annesi olan Zerin Kılınç, 20 Haziran 2022 tarihinde, sevgilisi Yılmaz Sazak ile beraber kaldığı evin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti. Kılınç'ın şüpheli ölümünün ardından 7 ay geçtikten sonra Yılmaz Sazak tutuklanmıştı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma tamamlandı. Sazak’a yönelik ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve ‘kadına karşı tehdit’ suçlamasıyla ise 2 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırlandı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli'nin yapmış olduğu habere göre şüpheli Sazak evdeki kan lekelerine yönelik “yerde bulunan kanlı ıslak mendilin Zerin’in gündüz burnunun kanaması sebebiyle kullandığı mendil olduğu, yataktaki ve kapıdaki kan lekelerinin bundan kaynaklı olduğu, burnu kanadığı esnada duvara sürmüş olabileceği, ayrıca ayağına kırık kül tablası parçalarının batması sebebiyle kanadığı, yerdeki kan lekelerinin de bundan kaynaklı olduğu” ifadelerini kullandı. Fakat iddianamede şüphelinin verdiği ilk ifadesinde cam kırıklarını temizlediğini söylemesine rağmen ikinci ifadesinde cam kırıklarının temizlenmediği için Zerin’in ayağına battığını ifade etmesi gözden kaçmadı. Şüpheli Sazak’ın ifadelerine karşılık olarak iddianamede, “yerdeki kan lekelerinin damlacıklar şeklinde olduğu, dolayısıyla ayağına batması neticesinde oluşabilecek dağınık şekilde oluşmuş kan lekeleri olmadığı” denildi.

DÜŞME ŞEKLİ İFADEDEKİ GİBİ DEĞİL

Sazak savunmasında Zerin’in bacağını dışarı çekerek kendisini boşluğa attığına ilişkin ifadesine dair olarak ise iddianamede “maktulün sırtüstü yere sert bir şekilde düştüğü, ayrıca maktulün düşerken tabelaya da çarptığı dikkate alındığında, kendi isteğiyle kontrollü bir şekilde atlama olayının gerçekleşmediği, şüphelinin anlatımıyla olayın gerçekleşme şeklinin örtüşmediği” denildi.

Sazak mahkemede yaptığı savunmasında, evde olan süpürge sapı hakkında, “Zerin’e hadi dışarı çıkalım dediğini, yataktan kalktığını, odadan çıkarken ayağına cam battığını, kendisinin buna gülmesi üzerine süpürge sapını kendisine fırlattığını, kendisinin de Zerin’e gülerek fırlattığını” anlatmıştı. Ancak iddianamede süpürge sapına ilişkin olarak “olay tarihinde maktulün ikametinde taraflar arasında tartışmanın çıktığı, şüphelinin maktulü darp ettiği, süpürge sapıyla maktule vurduğu, süpürge sapının kırıldığı, kül tablası fırlattığı, olay esnasında pencereye yakın olan maktulü iterek yere düşüp ölümüne sebep olduğu” iddia etti.

Eskişehir şüpheli ölüm