Zehirlendiği Belirlenen 14 Köpek Telef Oldu

TAKİP ET

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde meydana gelen olayda, biri sahipli olan 14 köpeğin kana direkt karışan çok kuvvetli bir zehirle zehirlenerek öldürüldüğü tespit edildi.

Olayın detaylı şekilde araştırıldığını belirten Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, "İlçedeki güvenlik kameraları, belediye ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleniyor. Olayın failinin bulunması için çalışıyoruz. Gerekli numuneler alındıktan sonra test için laboratuvara gönderildi. Telef olan köpekler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri kontrolünde ilaçlanarak gömüldü. Olay, Cumhuriyet Başsavcılığı'na da intikal etti." dedi. 

Kana Direkt Karışan Çok Kuvvetli Zehirle Zehirlendikleri Tespit Edildi

Kendisine tedavi için getirilen bir köpekle ilgili rapor hazırladığını kaydeden Gökçeada'da veterinerlerinden Ali Kutluca, "24 Şubat akşam saatlerinde tedavisi için kliniğe getirilen köpekte şuur kaybı, ağzında köpürme ve çırpınma kasılmaları gibi belirtiler tespit edildi. Köpeğin kurtarılması için gereken tüm müdahale yapılsa da kurtarılamadı. Köpeğin ölüm nedeni kayıtlara zehirlenme olarak geçti. İlçemizde şu ana kadar zehirlenerek öldürülen köpeklerin sayısı 14'e ulaştı. Bu köpeklerden 2 tanesi klinikte telef oldu. Tarafımızdan yapılan inceleme sonucunda köpeklerin kana direkt Karışan çok kuvvetli bir zehirle zehirlendikleri tespit edildi. Sahipli köpeğin ölümünün ardından midesinden ekmek çıktı. Ancak sahibi köpeğine ekmek yedirmediğini ifade etti. Olay detaylı şekilde araştırılmaya devam ediyor." ifadelerine yer verdi. 

Çanakkale Gökçeada Köpek Zehirlenmesi