Zam toplantısı sona erdi! İşte TÜİK 'in asgari ücret için önerdiği rakam

TAKİP ET

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 asgari ücret zammı için üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 asgari ücret zammı için üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Tüm gözlerin çevrildiği toplantı sona ererken TÜİK’in asgari ücret için önerdiği rakam açıklandı. İşte tüm detaylar…

Toplantı Yaklaşık 3 Saat Sürdü

2021 asgari ücret zammını belirlemek üzere Türk-İş ev sahipliğinde üçüncü toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, pandemi dolayısıyla görüşmeyi internet üzerinden yaptı. Basına kapalı yapılan toplantının yaklaşık 3 saat sürdüğü öğrenilirken ev sahibi konumunda olan Türk-İş heyetinin görüş ve taleplerini sunduğu, heyette yer alan asgari ücretli işçi Özgül Yardımcı’nın da asgari ücretlilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği öğrenildi. 


TÜİK Asgari Ücret İçin Rakam Önerdi

Söz konusu toplantıda TÜİK temsilcisinin de bekar bir işçinin asgari geçim tutarını açıkladığı öğrenildi. Komisyona yeni asgari ücret önerisini sunan TÜİK, ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş ve hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak aktardı. 

Son Toplantı Ne Zaman?

Çalışan ve iş verenlerin merakla beklediği asgari ücret zammı için son toplantı önümüzdeki hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. Son yapılacak toplantının ardından 2021 yılı asgari ücret zammının açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücret Nasıl Belirleniyor?

Yasada yer alan kuralara göre işçi, işveren ve hükümet temsilcisi olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret zammın ı belirlemek için dört kez bir araya geliyor. Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon en az 10 üyenin katılımıyla toplanıyor ve karar oy çokluğuna göre veriliyor. Oyların eşit olması halinde ise başkanın yer aldığı tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor. 
 

asgari ücret zam toplantı tüik