Yüzyıllardır Buna İnanılıyor! Gece Tırnak Kesmek Meğerse…

TAKİP ET

Türkler tarafından yüzyıllar boyunca inanılan bazı inançlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından araştırıldı. Bakanlık, Türkiye'de yaygın olan ve fazlasıyla inanılan batıl inançların sıralamasını yaptı. İşte Türkiye'deki batıl inançların sıralaması…

Türkler tarafından yüzyıllar boyunca inanılan bazı inançlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından araştırıldı. Bakanlık, Türkiye’de yaygın olan ve fazlasıyla inanılan batıl inançların sıralamasını yaptı. İşte Türkiye’deki batıl inançların sıralaması…

Yüzyıllar boyunca inanılan bazı inançlar zaman zaman ileri boyutlara da taşınabiliyor. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı konu hakkında yaptığı araştırma sonrasında, araştırılan batıl inançların çoğunun akılla, bilimle, çağdaşlıkla ve dinle bir alakası olmadığı belirtildi. 

AYAKKABININ TERS DÖNMESİ İNANCI

Batıl inançlar arasında en yaygın olanı ayakkabının ters dönmesidir. Eğer ayakkabı ters dönerse bu hastalığı işaret ediyor demektir. 

GÜNLERE GÖRE BATIL İNANÇLAR

Ocak ayının ilk gününde gördüğünüz kişi size iyi gelirse o yıl yaşayacaksın demektir fakat tam tersi iyi gelmezse o yıl hastalığa kapılacaksındır. Bir bebek eğer Cuma günü anne rahmine düşmüşse zeki ve bilgili olur. Pazartesi günü başlanan tüm işler her zaman ağır gider.

UĞURSUZLUK GETİREN BATIL İNANÇLAR

Bir erkeğin iki tane kızın arasından geçmesi köse olacağına işaret eder. Bir adamın iki kadının arasından geçmesinin sözünün geçmeyeceği anlamına geldiğine inanılır. Bir evdeki odanın ışığını evin erkeği yaktığında o evde her zaman nur ve bereket olacağına inanılır. 

SAĞ AVUCUN KAŞINMASI

Genel olarak en yaygın batıl inançlardan olan ve herkesin bildiği günlük hayatta da sık sık kullanılan batıl inançlardan biri de sağ avucun kaşınmasının para getireceğine inanmaktır. Eğer sağ avuç kaşınırsa ele para geçer ancak kaşınan sol avuçsa elden para çıkar. 

GECE TIRNAK KESMEK

Yine bilinen en belirgin batıl inançlardan biri de gece tırnak kesilmesi. Gece tırnak kesilmesinin uğursuzluk getirdiğine inanılırken eğer gece tırnak kesildiyse kesilen tırnakların saksı içerisine gömülmesi ve çöpe atılmaması gerektiği söylenir. Aynı zamanda gece sakız çiğnemekte ölü eti çiğnemek anlamına gelmektedir. 

 

Batıl İnançlar Türklerin batıl inançları Gece Tırnak kesmek Kültür ve Turizm Baknlığı Araştırma Batıl inanç nedir