Yüzlerce taksili konvoy! Öldürülen meslektaşları için bir araya geldiler 'kabinli araç istiyoruz'

TAKİP ET

İstanbul'da taksiciler geçtiğimiz gün öldürülen meslektaşları için Fatih'te bir araya geldi. Basın açıklamasında bulunan taksiciler, konvoy oluşturarak meslektaşlarının öldüğü olay yerine geldiler. Taksiciler burada başta Kur'an okudu ardından ise karanfil bıraktı. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Duman, can güvenliklerinin sağlanması için taksilerde kabin olması gerektiğini ifade ederek "Bu cinayetlerin ne ilk ne de son olacağını düşünüyoruz" dedi. 

İstanbul'da geçtiğimiz cumartesi günü gece vakitlerinde taksisine aldığı yolcuların kendi aralarında kavga etmesi nedeniyle yolcuları uyaran 51 yaşındaki taksi şoförü Aydın Altun başına aldığı darbe nedeniyle yaşamın yitirmişti. Yüzlerce taksici, yaşamını kaybeden Altun için Fatih'te buluşarak açıklamalarda bulundu. 

YÜZLERCE ARAÇLA KONVOY YAPTILAR 

Adnan Menderes Bulvarı'nda bir araya gelen taksiciler burada basın açıklamasında bulundu. Taksiciler ardından yüzlerce araçlık konvoy oluşturarak Pazartekke'ye kadar geldi. Olayın yaşandığı yere gelen taksiciler başta Kur'an okudu sonrasında öldürülen taksicinin otomobiline ve olay yerine karanfil bıraktı. 

Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alınan yerde Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Duman, can güvenliklerinin sağlanması için araçlara kabin yapılmasının gerektiğini dile getirdi. 

"CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN" 

Hüseyin Duman, yaptığı basın açıklamasında, “Meslektaşımız Aydın Altun'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyanın sayılı metropol şehirlerinden biri olan İstanbul'da kimi taşıdığımızı bilmeden; hırlısının gelip darbettiği, hırsızının gelip gasbettiği, namussuzunun gelip taciz ettiği, psikopatının da gelip bizi canımızdan ettiği taksicilik mesleğini, namusu ve şerefiyle her türlü psikolojik ve ekonomik baskı ve stres altında ömrünü törpüleyerek ekmek mücadelesi veren biz emekçi taksi şoförlerinin, daha önce defaten yazılı ve görsel basına ve yetkililere can güvenliğimiz için kabinli araç istiyoruz diye haykırmamıza rağmen bizi duymuyorlar. Bundan önceki ve şimdiki İBB yönetimine kabinli araç için topladığımız on binlerce ıslak imzalı dilekçelerimizi ilettiğimiz halde kaile almadılar. Bizleri kâle almayan, siyasetlerine alet eden, her mesleğin iyisi kötüsü var iken; sadece içimizdeki kötüleri gösteren, hatta halka mal olmuş kişilerin görsel medyada, "Beni taksici almadığı zaman beyzbol sopası ile camını çerçevesini kırmak istiyorum" diyerek halkı suça teşvik ederek, birçok meslektaşımızın zarar görmesine sebep olan yetkilileri kınıyoruz. Bu cinayetlerin ne ilk nede son olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

İstanbul taksi konvoy