Yürek Dağladılar! Haciz Memurları Çocukları Götürmeye Kalktı Minik Çocuklar Gözyaşlarına Boğuldu

TAKİP ET

Kastamonu'da aile içi geçimsizlik sebebiyle boşanan çiftin velayeti babalarına verildi. Mahkeme tarafından anneleri ile Temmuz ayında görüşme izni verilen çocukların iddiaya göre annelerinin yanına gitmek istememesi üzerine baba göndermedi. Bu olay üzerine annenin şikayetçi olmasıyla çocuklara haciz geldi.

Kastamonu’da aile içi geçimsizlik sebebiyle boşanan çiftin velayeti babalarına verildi. Mahkeme tarafından anneleri ile Temmuz ayında görüşme izni verilen çocukların iddiaya göre annelerinin yanına gitmek istememesi üzerine baba göndermedi. Bu olay üzerine annenin şikayetçi olmasıyla çocuklara haciz geldi.

Olay, Kastamonu Hanönü ilçesine bağlı Vakıfgeymene Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, yaklaşık 8 yıl önce evlilik yapan ancak aile içi geçimsizlik sebebiyle boşanan çiftin evliliklerinden 7 ve 6 yaşında iki çocuk dünyaya geldi.

ÇOCUKLARIN VELAYETİ BABAYA VERİLDİ

Çiftin boşanma kararının ardından mahkemenin 7 yaşındaki Aybüke ve 6 yaşındaki Ali’nin velayetini baba Kemal Erkan’a verdiği öğrenildi. Mahkemenin verdiği karara göre, annenin çocuklarını her ayın 1. ve 3. haftalarında görmesine izin verildi. Aynı zamanda çocuklar her yıl Temmuz ayında 1 ay annelerinde kalacaktı.

ÇOCUKLARA HACİZ GELDİ

Mahkeme kararına göre, Temmuz ayında 1 ay annelerinde kalmalarına karar verilen çocuklar iddiaya göre annelerinin yanına gitmek istemeyince babaları göndermedi. Çocukları yanına gelmeyen anne polise şikayette bulununca babanın evine polis ve haciz memurları geldi. Haciz memurları ve polisler arasında kalan ve gözyaşları içinde gitmek istemediklerini söyleyen çocukların hali yürek dağladı. Çocuklarının gözyaşlarına dayanamayan ve gözyaşlarına boğulan baba Kemal Erkan, çocuklarının gitmek istemediğini ve psikolojilerinin bozulduğunu söyleyerek isyan etti.

 

Kastamonu Hanönü Çocuklar Haciz Velayet