Yunanistan Başbakanı Çipras Haddini Aştı! Türkiye İçin Ağır Benzetme

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Türkiye için 'Agresif komşu' tanımı yapması Türkiye'yi öfkelendirdi. Çipras'ın açıklamasına Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy'dan 'Kabul etmemiz mümkün değil' açıklaması geldi.

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın Türkiye için ‘Agresif komşu’ tanımı yapması Türkiye’yi öfkelendirdi. Çipras’ın açıklamasına Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy’dan ‘Kabul etmemiz mümkün değil’ açıklaması geldi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye için kullandığı tavır Türkiye’den tepki çekti. Çipras’ın açıklamaları sonrasında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’dan ‘Bu saldırgan tavır kabul edilemez’ açıklaması geldi.

SALDIRGAN BİR TANIM KULLANDI

Davos Forumu’nda konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye hakkında yaptığı açıklamalar Türkiye’den tepki çekti. Davos Forumu’nda ‘Türkiye gibi agresif bir komşu ile yaşamak zor’ diyen Çipras, anlattıklarıyla adeta dert yandı. Çipras’ın 2015 yılında iktidara gelmesiyle sadece ülkedeki en kötü ekonomik krizle değil bununla birlikte Ege’de tahmin edilemeyen agresif askeri hamleler yapan agresif komşularla uğraştığını ve bu ifadeleriyle Türkiye’yi kast ettiği görüldü.

TÜRKİYE’DEN TEPKİ GELDİ

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın yaptığı açıklamalar sonrasında Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’ye yönelik sarf edilen ifadelerin asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Yunanistan Başbakanı Çipras’ın ifadelerini ‘Saldırgan tanımlama’ olarak belirten Aksoy, Çipras’ın ilk olarak kendi kabinesine bakması gerektiğini ve kendi çalışma arkadaşlarından bazılarının bu tanıma çok iyi uyduğunu söyledi.

GÖÇMEN ANLAŞMASINA GEREKLİ DEDİ

Açıklamalarının devamında, ‘Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor’ derken Türkiye ve ABD arasında 2016 yılında gerçekleştirilen göçmen anlaşmasının zor ancak gerekli olduğunu belirttiği öğrenildi.

 

Dünya haberleri Türkiye Yunanistan Aleksis Çipras Başbakan benzetme Davos