Yüksek Lisans Yapmayan Öğretmen Olamayacak

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı yeni açıklamalarda bundan sonra yüksek lisans yapmayanların öğretmenlik yapamayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı yeni açıklamalarda bundan sonra yüksek lisans yapmayanların öğretmenlik yapamayacağını belirtti. 

Öğretmen atamaları ile ilgili her yıl yaşanan sıkıntılar binlerce mağdur öğretmen adayının olduğunu ortaya koyuyor. Öğretmen adaylarının devletten atamaları kolaylaştırmaları için çeşitli istekleri bulunuyor. Ancak her geçen gün öğretmen olarak atanmanın son derece zorlaştığı ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamalar çerçevesinde öğretmen adaylarına yüksek lisans yapma zorunluluğunun geldiği ifade edildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalar sonrasında öğretmen olmak isteyenlerin daha donanımlı olmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Eğitim sisteminin değişeceği gibi sisteminde ilerleyen zamanlarda değişmesinin beklendiği öğrenildi. 

YÜKSEK LİSANS YAPMAYAN ÖĞRETMEN OLAMAYACAK

Öğretmen yetiştirme sisteminin çok uzun yıllardır köklü bir değişikliğe uğramadığına vurgu yapan Ziya Selçuk bundan sonraki dönemde sistemin değişeceğini ifade etti. Sistem değişmediği için çocuklara verilen eğitimin niteliğinin de değişmediği özellikle belirtildi. Öğretmen olmak için çıtayı biraz daha yükseltecek olacak yeni sistem ile birlikte az sayıda öğrencinin mezun olmasının oluşan yığılmanın önüne geçebileceğini belirtti. 40 binin üzerinde mezun öğretmen adayı olması sebebiyle atamalar istenildiği gibi yapılamıyor. Bu durumda öğretmen adaylarının eğitim sisteminde aldıkları tüm eğitimlerin artırılıp gelir seviyelerinin ilerleyen dönemlerde artırılması bekleniyor. Yeni alınan karar sonrasında ilerleyen dönemlerde yüksek lisans yapmayan adayların öğretmenlik yapamayacaklarını belirtti. 

ziya selçuk öğretmenlik yüksek lisans şartı