YSK O Adaylara Onay Verdi! İşte 24 Haziran'da Seçimde Olacak İsimler

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu, onay verdiği Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. İşte 24 Haziran'da halkın önüne çıkacak isimler…

Yüksek Seçim Kurulu, onay verdiği Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. İşte 24 Haziran’da halkın önüne çıkacak isimler…

Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlerde, halkın karşısına çıkacak olan Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Doğu Perinçek ve Temel Karamollaoğlu. 

100 BİN İMZA İLE ADAY OLAN İSİMLER

Öte yandan 100 bin imza toplayarak aday olan isimlerde açıklandı. Bu bağlamda 100 bin imza toplayarak aday olan isimler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek.

MHP VE AK PARTİ’NİN ADAYI ERDOĞAN

Bilindiği gibi AK Parti ve MHP seçimler için ‘Cumhur İttifakı’ kurmuştu. Bu durumda, AK Parti ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, CHP Muharrem İnce’yi ve HDP Selahattin Demirtaş’ı aday olarak göstermişti. 

SEÇİME GİRECEK ADAYLAR AÇIKLANDI

Yüksek Seçim Kurulu son yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek oldu. Öte yandan Cumhurbaşkanı adayları yaklaşan seçimler için miting çalışmalarına başlamış ve son olarak Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nde görüşme gerçekleştirmişti.

 

YSK Seçim 24 Haziran Seçime katılacak partiler Cumhurbaşkanlığı Muharrem İnce Recep Tayyip Erdoğan Meral Akşener Temel Karamollaoğlu Selahattin Demirtaş Doğu Perinçek