YPG'nin Sivillere Zulmü! Kadın ve Çocukların Kaldığı Sığınakları Vurdular, O Anlar Saniye Saniye Görüntülendi

TAKİP ET

YPG'nin Afrin'de sivillere uyguladığı zulüm, Meryemeyn köyünün kurtarılmasından sonra ortaya çıktı. Teröristler, köyün kurtarılmasının hemen ardından, sivillerin bulunduğu sığınağı vurdu. O anlar, saniye saniye kameralara yansıdı.

YPG’nin Afrin’de sivillere uyguladığı zulüm, Meryemeyn köyünün kurtarılmasından sonra ortaya çıktı. Teröristler, köyün kurtarılmasının hemen ardından, sivillerin bulunduğu sığınağı vurdu. O anlar, saniye saniye kameralara yansıdı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 20 Ocak tarihine başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Meryemeyn köyü 9 Mart’ta teröristlerden temizlendi. Köyün terörden arındırılmasının hemen ardından AA'ya da hizmet veren serbest haberci Humammed Hac Mustafa aksiyon kamerası ile dehşete düşüren görüntüler kaydetti. 

SİVİLLERİN KALDIĞI SIĞINAĞI VURDULAR
Aksiyon kamerası, köyün ana caddesinde kayıt halindeyken, yol üzerinde bulunan bir binanın sığınağından dışarıya açılan kapının ağzında kadın ve çocuklar görülüyor. Fakat bir anda bir ıslık sesi duyuluyor ve roket, isabet ederek patlıyor. AA habercisi Mustafa'nın aksiyon kamerası patlamanın olduğu yere yardıma koşarken, patlamanın yaşandığı binanın içindeki sığınakta bulunan siviller de çığlık çığlığa kalıyor. 

KADIN VE ÇOCUKLAR KORKU İÇİNDE SAĞA SOLA KAÇIYOR
Sığınak, patlamanın etkisi ile toz bulutu ile kaplanırken, içeride bulunan 30 kadar sivil, ne yapacağını bilemeden sağa sola kaçmaya başlıyor. Çocuklar ağlarken, anneler içeride yaralı ya da ölü var mı onu arıyor. AA habercisi bu sırada sığınaktan çıkıyor ve caddenin ilerinde bekleyen araçları çağırıyor. Yaralı bir kız çocuğunun araca bindirildiği anlar da görüntülerde yer alıyor. 

SIĞINAĞI BİLEREK HEDEF ALDILAR
YPG’nin düzenlediği saldırıda, sığınakta bulunan kadın ve çocuklardan en az 10’u şarapnel parçaları ile yaralandı. Saldırıda ölen olmadı. O anları anlatan haberci Mustafa, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında köyün alınmasının ardından ÖSO ile köyde çekimler yapıyordum. Kafamda (aksiyon) "GOPRO" kamerası vardı. Köyü aldıktan sonra, evlerine ve sığınaklara saklanan siviller, ÖSO ve TSK'nin köyü ele geçirmesiyle yavaş yavaş dışarıya çıkmaya başlamıştı. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkmaya başlıyordu. ÖSO ve TSK de onlara yardımcı oluyordu. O anlarda PKK köydeki bir sığınağı sanırım TOW roketiyle hedef aldı. Roket direkt sığınağı hedef aldı. Sığınakta çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 30 sivil bulunuyordu. Saldırı sonucu çok sayıda sivil yaralandı. Çocuklar çok korkmuştu. TSK desteğiyle ÖSO birlikleri ambulans araçlarını olay yerine intikal ettirdi. Hastanede yaralılara gerekli tedavi hizmeti verildi. Çok şükür ölen olmadı." dedi. 

 

son dakika haber afrin afrin operasyonu YPG siviller sığınak roket