Yozgat'ta Zihinsel Engelli Kadına Cinsel İstismar Eden Sapıklara 16 Yıl Hapis Cezası Verildi!

TAKİP ET

Yozgat'ın bir köyünde zihinsel engelli bir kadına tecavüz olayı bomba gibi gündeme düşmüştü. Zihinsel engelli bir kadına istismar suçundan yargılanan 12 sanıktan 9'u 17 Mayıs'ta görülen karar duruşması ile hapis cezası ile sonuçlandı. 9 sanıktan 5'ine 16'şar yıl hapis cezası verilmesine rağmen hakim kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmalarına karar verildi.

Yozgat’ın bir köyünde zihinsel engelli bir kadına tecavüz olayı bomba gibi gündeme düşmüştü. Zihinsel engelli bir kadına istismar suçundan yargılanan 12 sanıktan 9’u 17 Mayıs’ta görülen karar duruşması ile hapis cezası ile sonuçlandı. 9 sanıktan 5’ine 16’şar yıl hapis cezası verilmesine rağmen hakim kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmalarına karar verildi. 

Geçtiğimiz yıl Yozgat’ın Çayıralan İlçesine bağlı olan bir köyde yaşanan zihinsel engelli kadına istismar olayı tüm Türkiye’yi oldukça derinden sarsmıştı. Zihinsel engelli bir kadına istismarda bulundukları iddiası ile yargılanan 12 sanığın duruşması dün gerçekleşen mahkeme ile sonuçlandı. Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya mağdur K.K.’nın avukatı ve sanıkların avukatlarının yanı sıra tutuklu sanıklar Sinan T., Yetiş ., Bahri G., Halil İbrahim L., Halil O., yer alırken. Tutuksuz yargılanan sanıklar, D.D, E.Y, M.B, M.F. ve G.B katıldı. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

SANIKLARDAN 4’ÜNÜN TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR

Duruşma sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığının ihlali” suçlarından Sinan T. için 20 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verilirken, Bahri G’ye 16 yıl 3 ay, Halil O’ya 16 yıl 3 ay ve Yetiş Y’ye 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 9 sanık arasından bu 4 sanığının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

16 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASINA RAĞMEN SERBEST KALDI

Mahkeme, tutuklu bulunan sanıklardan Halil İbrahim L. hakkında aynı suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Fakat, Halil İbrahim L.’nin 40 bin lira kefalet ve adli kontrol kararı ile tahliye edildiği belirtildi. Bunun yanı sıra mahkeme heyetinin tutuksuz yargıladığı sanıklar, G.B ve M.B için verdikleri 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldıkları ancak 40 bin lira kefalet ve adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılandıkları ve M.F ile D.D’nin ise 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak adli kontrol şartı ve temyiz yolu açık olmak üzere serbest bırakılmalarına karar verildi. Davada tutuksuz yargılanan sanıklar, B.Y, E.Y ve A.K hakkında ise beraat kararı verildi.  

 

yozgat cinsel istismar 16 yıl hapis 17 mayıs mahkeme cezalar verildi zihinsel engelli kadın mahkeme kararı