Yol kenarındaki kadının ölümüne sebep olan sürücünün cezası 5,5 yıla çıkarıldı

TAKİP ET

Konya'da meydana gelen bir kaza sonrasında, uyuşturucunun etkisi altında olan ve ehliyetsiz sürücü Burcu Çakıoğlu'nun (36) yol kenarında yürüyen Hacer Mukaddes Yanılmazer'e (74) çarparak ölümüne sebep olduğu tespit edildi. 

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 3'üncü Ceza Dairesi, Çakıoğlu'na verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasını az buldu ve yerel mahkeme tarafından cezası 5 yıl 6 aya çıkarıldı. Tutuklu olan Çakıoğlu, tahliye edildi ancak kararın üst mahkeme tarafından onanması durumunda yeniden cezaevine girecek.

Kaza, 20 Ekim 2022 tarihinde saat 10.00 sıralarında Ayanbey Mahallesi Mecidiyeköy Sokak'ta gerçekleşti. Ehliyeti olmayan Çakıoğlu'nun kontrolünü kaybettiği aracı, evine doğru yürüyen Yanılmazer'e arkadan çarptı. Yanılmazer kazada hayatını kaybetti ve Çakıoğlu tutuklandı. Polis raporunda, kaza sonrasında Çakıoğlu'nun uyuşturucu testinin pozitif çıktığı ve raporda, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde denetim formunda sürücü Burcu Çakıoğlu'nun kanında amfetamin, metamfetamin ve ecstasy baremlerinin pozitif olduğu tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İTİRAZ EDİLDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı ve Çakıoğlu hakkında 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, Çakıoğlu'nun birçok kez uyuşturucu kullanması sonrasında, Yanılmazer'e arkadan çarpması sonucunda bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verdiği belirtildi. İlk duruşmada hakim, önce "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 3 yıl hapis cezası verdi, ardından suçun "bilinçli taksirle" gerçekleştirildiği kanaatine vararak cezayı 4 yıl 6 aya yükseltti ve son olarak "iyi hal" indirimi uygulayarak cezayı 3 yıl 9 aya indirdi. Ancak, Yanılmazer'in ailesi ve avukatı, cezayı az bularak karara itiraz etti. 

Konya trafik kazası ölüm dava