Yol kenarında yakarak öldürmüşler! 2 tutuklama

TAKİP ET

Konya'nın Kulu ilçesinde 44 yaşındaki Nazan Şahin ve 36 yaşındaki Turgay Gök'ün yakılmış cesetlerinin bulunmasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Lut Taşdelen ve Mehmet Mustafa Emre, tutuklandı. İsimleri açıklanmayan 2 kadın ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler arasında yaşanan bir alacak meselesi nedeniyle 2 kişinin öldürüldüğü tespit edildi.

Kulu'nun Acıkuyu Mahallesi yakınlarında, 31 Mayıs sabahı, Konya-Ankara kara yolunun 125. kilometresinde naylona sarılıp yakılmış 2 ceset bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, çevrede inceleme yaparken cesetler, önce Kulu Devlet Hastanesi morguna, ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan incelemede, cesetlerden birinin Ankara'nın Bala ilçesi nüfusuna kayıtlı Turgay Gök'e, diğerinin ise Ankara'nın Etimesgut ilçesi nüfusuna kayıtlı Nazan Şahin'e ait olduğu belirlendi. Ekiplerin derinleştirdiği soruşturma sonucunda, iki kişinin bıçaklanarak öldürüldükten sonra yolun kenarına atıldığı tespit edildi. Jandarma, soruşturma kapsamında Lut Taşdelen, Mehmet Mustafa Emre ve 2 kadını gözaltına aldı.

Şüphelilerin sorgularında aralarındaki alacak nedeniyle cinayet işlendiği ortaya çıktı. Lut Taşdelen'in daha önce 2004 yılında karıştığı bir cinayet nedeniyle tutuklandığı ve geçen süreçte tahliye olduğu belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Lut Taşdelen ve Mehmet Mustafa Emre tutuklandı. İsimleri açıklanmayan 2 kadın ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konya Kulu cinayet