YÖK'ten Flaş Açıklama: O Sınav Yılda 3 Kez Yapılacak!

TAKİP ET

YÖK Yürütme Kurulu tarafından yapılan son açıklamada, yılda 2 defa gerçekleştirilen ALES sınavının bu yıl 3 defa yapılmasına karar verildiği duyuruldu. Yeni ALES'in tarihi 30 Eylül 2018 olarak belirlendi.

YÖK Yürütme Kurulu tarafından yapılan son açıklamada, yılda 2 defa gerçekleştirilen ALES sınavının bu yıl 3 defa yapılmasına karar verildiği duyuruldu. Yeni ALES’in tarihi 30 Eylül 2018 olarak belirlendi. 

Her yıl 2 defa gerçekleştirilen ALES sınavı için YÖK Yürütme Kurulu tarafından yapılan son açıklamada, ALES’in bu yıl 3 defa yapılacağı ve yeni ALES tarihinin 30 Eylül 2018 olarak belirlendiği aktarıldı.

YENİ ALES SINAV TARİHİ 30 EYLÜL

ALES-1 sınavı bu yıl 6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilmişti. YÖK Yürütme Kuru’nun yaptığı son açıklamada, ALES sınavının bu yıl 3 defa yapılmasına ve ALES-2 sınavı tarihinin 30 Eylül 2018 olduğu duyuruldu. ALES-3 sınavı tarihi ise 18 Kasım 2018 olarak aktarıldı. 

YÖK BAŞKANI TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI

YÖK Başkanı konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, ‘Bildiğiniz üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1-2) ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa yapılıyordu. Sizlerden gelen talep üzerine bu sayının artırılması için bir süre önce bir çalışma başlatmıştık.’ ifadelerinde bulundu.

NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALINDI?

Öte yandan böyle bir karar alınmasının nedeni de YÖK Yürütme Kurulu tarafından açıklandı. Kararın alınmasındaki en büyük etkenin lisansüstü programlara başvuru yapacak olan akademisyen adaylarının Kasım ayında gerçekleştirilecek olan ALES sınavını beklememesi ve daha erken bir tarihte sınava girerek ALES puanı edinmesi olarak belirtildi. 

 

Son dakika YÖK ALES Sınav tarihi Ne zaman yapılacak Yenileme