Yıllarca babalarının tacizine mağruz kalan 3 kardeşin davasında karar açıklandı

TAKİP ET

Ankara'da yaşayan 47 yaşındaki M.B., 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu suçlaması ile 31 yıl 6 ay hapis cezasına verilerek cezaevine gönderildi. Çocuklarından en büyüğü 21 yaşındaki E.B. babasının yakınları tarafından kendisinin darp etmesi ve tehditlerini sürdürmesi ile birlikte tüm yaşadıklarını sosyal medyadan aktardı.  

Babasının 12 yaşındayken kendisine yönelik tacizlere başladığını ifade eden E.B., babalarının gece uyuduğu esnada odasına girdiğini, kardeşleriyle banyo yaparken tekrardan tacizlerine devam ettiğini ifade etti. 

BABA HAKKINDA KARAR VERİLDİ 

M.B., tutuksuz yargılandığı davasında salonda yaptığı savunmasında, "Ben biraz baskıcı bir baba oldum. Çocuklarım açık giyiniyor, diye baskı yaptım; onlar da rahat giyinmek istediler. Büyük ihtimal bundan dolayı benim hakkımda beyanda bulunmuşlardır, suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Dava, 22 Nisan 2022'de karar verildi. Mahkeme heyeti, sanık M.B. hakkında; kızlarından N.B.'ye yönelik 'basit cinsel istismar' suçlamasıyla 6 sene, T.B.'ye yönelik 'cinsel taciz' suçlamasıyla 1 sene 6 ay, 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla 15 sene, eski ismi K.B. olan büyük kızı E.B.'ye yönelik ise 'cinsel taciz' suçlamasıyla 1 sene 6 ay ve 'sarkıntılık düzeyinde basit cinsel istismar' suçlamasıyla 7 yıl 6 ay olmak üzere 31 yıl 6 ay hapis cezası kararı verildi. 

"ANNEMİ O ŞEKİLDE GÖRDÜKTEN SONRA KENDİMİ KAYBETTİM" 

Yargılama sürecinde babasının ailesi tarafından tehditler aldıklarını öne süren E.B., "Şikayetimizi geri çekmemizi, babamın cezaevine girerse daha çok kinlenerek bizi öldüreceğini söylediler. Babam da 'Gelirim sizi kıtır kıtır doğrarım, yatacaksam da paşa paşa yatarım' dedi. Hiçbir tehditten korkmadım ve ifademi geri çekmedim. Boşanma duruşmasında kalp hastası anneme saldırdılar. Kafasında cam şişe kırdılar. Annemi o şekilde gördükten sonra kendimi kaybettim. Annemi hastaneye götürdük ve darp raporu alarak tekrar şikayetçi olduk. Yaşananları sosyal medyada paylaşınca birçok kadından destek mesajı geldi. Tek dileğim, babam ve ailesinin bizden uzak olması. Annem ve kız kardeşlerimle mutlu bir hayat yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Kardeşlerden N.B. de tehditlere ilişkin korktuklarını ifade ederek, "Halamın ve babaannemin bize olan tehditlerinden çok korkuyorum. Ailemizin can güvenliğinin olmadığını düşünüyorum. Kardeşim, ablam ve annem tehdit altındalar, sürekli tehdit mesajları alıyoruz. Bu yüzden gerekli olan önlemlerin alınmasını istiyorum" dedi. 

Ankara taciz istismar